[Archief, AmstelveenZ]

'Delen van winkelcentrum Stadshart Amstelveen hard aan vernieuwing toe'

Amstelveen - Gemeente Amstelveen erkent dat sommige delen van het winkelgebied in Stadshart Amstelveen hard aan vernieuwing toe zijn.

Dat blijkt uit een werkbezoek van het College van B en W aan het Stadshart, waar werd gesproken met verschillende belanghebbenden over de laatste ontwikkelingen in het Stadshart.

Wethouders Floor Gordon (D66) en Herbert Raat (VVD) lieten zich vorige week tijdens een bezoek onder andere rondleiden door een team van Unibail-Rodamco Westfield (eigenaar van Stadshart Amstelveen), bestaande uit countrymanager Bart van Twillert, shopping center manager Eduard Helwig en Sigrid Verleun.

'Moet iets gebeuren'

Unibail-Rodamco Westfield maakt er geen geheim van dat veranderingen noodzakelijk zijn om bij te blijven. Bart van Twillert liet eerder al in een interview met AmstelveenZ Magazine weten dat het Stadshart een omslag moet maken om bij te blijven. Ook wethouder Herbert Raat is het erover eens dat er iets moet gebeuren: 'Wij zien als gemeente ook dat sommige delen van het winkelgebied hard aan vernieuwing toe zijn. Hierover zijn en blijven we in contact met Unibail-Rodamco Westfield,' zo laat hij weten.

urw_college.jpg

Belangenvereniging Meander Bewoners (BVMB)

De wethouders spraken niet alleen met Unibail-Rodamco Westfield, ,maar ook met de bewonersgroep Belangenvereniging Meander bewoners (BVMB), winkeliersvereniging VCP en enkele horeca ondernemers.

Bij de BVMB sprak de gemeente met voorzitter Klaas Jan Bruintjes, Henry Goudsmit en Margriet Daflaar. De vereniging heeft ideeën om de appartementencomplexen te verduurzamen en hield hierover recent een enquête onder de bewoners. De uitkomst hiervan wordt binnenkort aan de gemeente gepresenteerd. Ook deelden de bewoners hun zorgen over de hoeveelheid kamergewijze verhuur.

Winkeliersvereniging VCP

Met Gaby Galstaun en Cees Veldt van de winkeliersvereniging sprak de gemeente ook over de toekomst van het Stadshart. Belangrijk onderwerp van gesprek was de huidige en de te verwachten leegstand van winkels.

Horeca-ondernemers: terrasuitbreiding

De middag eindigde met horeca ondernemers Daan Kroone, Hans Gort, Gaby Galstaun en Vikram Sharma. De ondernemers gaven aan de tijdelijke uitbreiding van de terrassen graag ook in de toekomst in stand te willen houden. Daarnaast willen ze graag in overleg blijven over de mogelijke uitbreidingen van het aantal horecazaken.

Wethouder Floor Gordon laat weten tijdens het bezoek goede gesprekken te hebben gevoerd over actuele kansen en bedreigingen voor het Stadshart. 'We hebben beiden regelmatig contact met verschillende partijen in het Stadshart. Vóór Corona gingen we regelmatig bij verschillende betrokkenen op bezoek en dat was lange tijd niet mogelijk. Wij kijken terug op een geslaagd bezoek op locatie'.  


Meer nieuws

Algemeen vandaag 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.

Algemeen vandaag 10:52

Weet jij een plek in jouw wijk die meer groen kan gebruiken?

Amstelveen - In het kader van de campagne ‘Groen moet je doen!’ vraagt gemeente Amstelveen inwoners om betegelde plekken in de openbare ruimte voor te dragen die meer groen kunnen gebruiken, bijvoorbeeld in hun eigen straat of wijk. Dat kan nog tot 1 mei 2024.

Sport vandaag 08:56

Karel Eykman school JD2 en JE1 winnaar schoolvoetbaltoernooi in Amstelveen

Amstelveen - Aan de lokale voorrondes van het KNVB schoolvoetbaltoernooi, die begonnen op woensdag 20 maart, hebben maar liefst 50 teams van 13 scholen in Amstelveen mee gedaan. Na vijf spannende weken van competitie hebben de beste acht teams van groep 5-6 en van groep 7-8 zich gekwalificeerd voor de finale op woensdag 24 april. De Karel Eykman school JD2 en JE1 kwamen als winnaar uit de bus.  

Algemeen gisteren 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.