De onthulling van het kunstwerk in 2015

Der Bogen verkozen tot Lelijkste kunstwerk van Nederland

AMSTELVEEN – Het kunstwerk ‘Der Bogen’ op het Amstelveense Stadsplein is door Radio 538 verkozen tot ‘Lelijkste Kunstwerk van Nederland.’

Het werk van kunstenaar Armando kreeg de afgelopen weken de meeste stemmen van in totaal 10 genomineerde kunstwerken uit heel Nederland.

Het kunstwerk, dat in juni 2015 werd onthuld, kostte 320.000 euro. Een deel daarvan werd bekostigd door kunstwerken uit de kelders van het raadhuis te verkopen. Veel Amstelveners bestempelen het kunstwerk als een levensgrote drol.

Gemeente Amstelveen vatte de uitverkiezing sportief op en ontving de prijs behorend bij de uitverkiezing vrijdagochtend op ludieke wijze. Hoofd Communicatie van gemeente Amstelveen, Annette Cornelisse, wilde de prijs (een gekleide regenboog) graag kussend met Jelte van der Goot van 538 (onder het kunstwerk) ontvangen. Burgemeester Mirjam van 't Veld deed eerder via Twitter een kus-oproep onder Der Bogen en kreeg daar veel positieve reacties op.

Annette Corneliise en Jelte van 538, vrijdagochtend op het Stadsplein  


Meer nieuws

Algemeen gisteren 12:32

Koninklijke onderscheiding Renske Peters stichting Beschermers Amstelland

Amstelveen - Op 4 juni ontving Renske Peters uit handen van burgemeester Tjapko Poppens een koninklijke onderscheiding tijdens de opening van de 15e Amstellanddag op Wester-Amstel. Renske Peters kreeg dit lintje vanwege haar jaarlange, onvermoeibare inzet voor de bescherming van de natuur in het Amstelland. 

Kunst & Cultuur gisteren 11:00

Kaartverkoop Schouwburg Amstelveen vliegend van start

Amstelveen - Het nieuwe theaterprogramma van Schouwburg Amstelveen valt in de smaak bij het publiek. Op zaterdag 3 juni ging de voorverkoop voor het nieuwe seizoen vliegend van start. Vooral voor cabaret was de belangstelling groot, maar ook de rest van de programmering valt in goede aarde; met bijna 20.000 verkochte kaarten op de eerste dag van de verkoop spreekt het theater van een heel mooie start van de voorverkoop.