Deurkierstandhouder tegen ongewenste gasten

AMSTELVEEN - Breaking news, loco-burgemeester Herbert Raat heeft een deurkierstandhouder gemonteerd in een Amstelveense woning. Niet echt wereldnieuws natuurlijk, maar wel een serieuze zaak: 'Je veilig kunnen voelen in je eigen huis is het allerbelangrijkste,' zegt Raat.

De bestuurder bracht een bezoek aan de Amstelveense DS O.G. Heldringstraat en William Boothlaan, waar een kleine 70 woningen werden beveiligd tegen inbraak. Hij monteerde ter plekke, met een beetje hulp, een van de deurkierstandhouders om zijn waardering uit te spreken voor het project. Het beveiligingsproject is een initiatief van de Stichting BOTCA (Beveiliging Ouderen Tegen Criminaliteit Amstelveen), de gemeente Amstelveen en Omnia Wonen.

Kierstandhouders en strips
Huurders kregen de aanbieding om beveiligingsmaatregelen te laten plaatsen aan hun voordeur. De gemeente Amstelveen en de Stichting BOTCA stelden de veiligheidsmiddelen beschikbaar. Omnia Wonen zette kosteloos haar vakmannen in om het materiaal te bevestigen. Zo hebben huurders de mogelijkheid om een kierstandhouder te laten plaatsen, de houder maakt het mogelijk om de deur eerst op een kier te openen en zo voorkomt men dat ongewenste gasten direct de woning in kunnen.

Relatief veilig
Daarnaast was het ook mogelijk SECU strips te laten plaatsen. Deze twee stalen strips worden op de deur gemonteerd en vormen zo een ijzer sterke barrière tegen inbraak.

Relatief veilig
Herbert Raat: ’ Het is verstandig dat veel bewoners meewerken. Gelukkig is het in Amstelveen relatief veilig, maar het is wel nodig om niet te naïef te zijn en maatregelen te nemen tegen inbraak. Het is goed te zien dat Stichting BOTCA, Omnia Wonen, politie en gemeente gezamenlijk optrekken’.

Op de foto
Wethouder Herbert Raat (l) monteert een deurkierstandhouder. (Foto: Tennekes)


Meer nieuws

Algemeen vandaag 11:53

Nieuwe theatermakers nemen De Landing Uilenstede over tijdens zomer

Amstelveen - Theaterbroedplaats De Landing is een artistieke huiskamer voor zowel nieuwe makers als gevestigde artiesten. In aanloop naar de verbouwing die deze zomer plaatsvindt, geeft De Landing de sleutels tijdelijk uit handen aan jonge theatermakers om hun nieuwe voorstelling een kickstart te kunnen geven.

Algemeen vandaag 09:50

Gratis zwemmen met Amstelveenpas

Amstelveen - Houders van de Amstelveenpas kunnen ook deze zomervakantie weer gratis zwemmen bij zwembad De Meerkamp. “Vorig jaar was de actie een succes, het is fijn dat we het dit jaar opnieuw kunnen aanbieden”, zegt wethouder Marijn van Ballegooijen. 

Algemeen vandaag 09:00

Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL): veiligheid op 1

Amstelveen / Schiphol - Het deed behoorlijk wat stof opwaaien toen bekend werd dat inwoners van Amstelveen deze zomer extra hinder van vliegverkeer kunnen verwachten omdat er werkzaamheden worden uitgevoerd aan de Zwanenburgbaan op luchthaven Schiphol. AmstelveenZ ging op bezoek bij Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) en sprak met Edward Schaap, als manager verantwoordelijk voor de vernieuwing van het landingssysteem. 'We vragen omwonenden om begrip voor deze vervanging,’ zegt Schaap.

112 vandaag 07:44

Gewonde en veel schade na flink ongeval Bovenkerkerweg

Amstelveen - Op de Bovenkerkerweg tussen Amstelveen en Uithoorn is in de nacht van donderdag op vrijdag een flink ongeval gebeurd. Een fietser werd met hoge snelheid geschept door een bestelbusje. De fietser raakte gewond.

Algemeen gisteren 15:16

Eerste evaluatie van wekelijkse markt in het Oude Dorp positief

Amstelveen - Sinds 5 juni staat er op woensdag een wekelijkse markt op het plein in het Oude Dorp, als proef, tot het eind van het jaar. De Dorpsmarkt richt zich op producten voor de dagelijkse levensbehoefte, zoals groenten, fruit, brood, kaas, vis, aangevuld met planten, loempia’s en olijven & tapenades. De eerste evaluatie is positief: de huidige zeven markt-ondernemers zijn tevreden en via social media en vanuit ondernemers in het dorp wordt positief gereageerd op het initiatief.