Kazernepad / Zwarte Pad in Amstelveen

Deze Amstelveense fietspaden worden verbeterd

Amstelveen - Gemeente Amstelveen gaat de komende jaren een flink aantal fietspaden- en kruisingen verbeteren en opknappen.

Bij de vebetering wordt prioriteit gegeven aan intensief gebruikte Amstelveense fietspaden die onderdeel zijn van het regionale hoofdfietsnetwerk, omdat deze nog niet allemaal voldoen voldoen aan de geldende kwaliteitseisen.

Verbetering fietspaden

De fietspaden die in ieder geval op de nominatie staan voor vebetering zijn:

  • Fietspad Kazernepad (in de volksmond Zwarte Pad);
  • De fietspaden langs de Beneluxbaan;
  • De fietspaden langs de Oranjebaan;
  • De fietspaden langs de Saskia van Uylenburgweg;
  • De fietspaden langs de Van der Hooplaan
  • De fiestpaden langs de Startbaan;
  • De fietspaden langs de Sportlaan;
  • Het Kruispunt Bovenkerkerweg-Zetterij.

In totaal neemt de gemeente  meer dan 25 fietspaden en -kruisingen in Amstelveen onder handen. Deze zijn opgenomen in het meerjarenprojectenplan (MPP).

Maatwerk

De meeste trajecten kunnen volgens de gemeente relatief eenvoudig verbeterd worden. Maar afhankelijk van de aanwezige ruimte en naastgelegen groen en bomen wordt per traject door middel van maatwerk gekeken op welke wijze kwaliteitsverbetering gerealiseerd kan worden. Uitgangspunt is hierbij het zo veel als mogelijk sparen van bestaande bomen, hetgeen in de meeste gevallen ook technisch goed mogelijk is.

Het gaat, afhankelijk van het traject, onder andere om het vervangen van tegelverharding door rode gesloten verharding zoals asfalt of beton, de verbreding van paden, het instellen van voorrang voor fietsers, het veiliger maken van kruispunten en het beter verlichten van routes.

Fiets in plaats van auto

De gemeente stelt dat de grenzen aan de groei van (auto)mobiliteit in Amstelveen steeds meer in zicht komen. Voor de korte en middellange ritten (tot circa 15 km) wordt de fiets als een goed alternatief gezien voor de auto. ‘Wij willen fietsers binnen de gemeentegrenzen een netwerk bieden van aaneengesloten, directe en comfortabele fietspaden,' aldus het College van B en W.


Meer nieuws

Politiek gisteren 19:56

In memoriam: Tim Lechner

Amstelveen – Lokaal politicus Tim Lechner, initiatiefnemer van de lokale politieke partij Actief voor Amstelveen, is afgelopen donderdag overleden. Lechner was in 2017 initiatiefnemer en mede-oprichter van de destijds nieuwe lokale partij, die in 2018 als nieuwkomer twee zetels in de Amstelveense gemeenteraad behaalde.

Verkeer & Vervoer gisteren 11:43

‘Invoering 30 km/u in hoofdstad klap voor OV-netwerk in regio’

Amstelveen - Vijf gemeenten rond de hoofdstad willen opheldering van het Amsterdamse gemeentebestuur waarom er onvoldoende rekening is gehouden met het effect van het invoeren van 30-km zones (GOW 30*) op het regionale Openbaar Vervoer-netwerk van en naar Amsterdam, ondanks dat de gemeenten daar afgelopen zomer al om vroegen.

Algemeen 25 feb. 2024 18:06

Amstelveen van voorheen (391)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 391 een oude foto van het voormalige café-restaurant d’Amstelhoek op de grens van Amstelveen en Amsterdam.

Verkeer & Vervoer 24 feb. 2024 13:09

A10 geblokkeerd door klimaatactivisten

Amsterdam/Amstelveen - Enkele honderden klimaatactivisten hebben zaterdagmiddag Rijksweg A10 bij Amsterdam geblokkeerd. Leden van Extinction Rebellion trokken rond kwart over twaalf de snelweg op voor een demonstratie, die vooraf was verboden door Amsterdamse burgemeester Halsema.