Dianne Zuidema nieuwe directeur Schouwburg Amstelveen

Dianne Zuidema nieuwe directeur Schouwburg Amstelveen Foto: Dianne Zuidema [Foto: Jan Boeve]

Amstelveen - Dianne Zuidema wordt per 1 september 2019 de nieuwe directeur/bestuurder van Stichting Schouwburg Amstelveen.

Zuidema is momenteel ad interim zakelijk directeur van het Zuiderstrandtheater en het cultuurcomplex in aanbouw op het Spui in Den Haag. Daarvoor was zij van 2012 tot 2018 adjunct- en algemeen directeur van de Stadsschouwburg Amsterdam (ITA). Eerder was zij zakelijk en algemeen directeur van De Balie en Oerol.

Pensionering

Zij volgt Dominique Deutz op die de schouwburg vanwege pensionering op 1 juni 2019 verlaat. De raad van toezicht ziet in Dianne Zuidema de aangewezen persoon om Schouwburg Amstelveen te leiden en verder te brengen in de komende periode, zeker gezien de uitdagingen die zich binnen Amstelveen en de Amstelveense Cultuurstrip aandienen. De raad ziet uit naar een vruchtbare samenwerking.

Veranderen

Zuidema: 'Er gaat de komende tijd veel veranderen voor Schouwburg Amstelveen door de plannen rondom het Stadshart en de positie die de schouwburg daarin in kan nemen. Ik zie ernaar uit om samen met het team de komende jaren vorm te geven aan deze uitdaging.'


Reacties