112

Diep in de nacht met hoge snelheid door Amstelveen in 'gewilde' Toyota RAV4: dan val je als autodief wel erg op

Amstelveen - In Amstelveen  is de afgelopen periode een toename van autodiefstallen waar te nemen, waarbij dieven het vaak hebben voorzien op de Toyota RAV4. Omdat de politie extra alert is op het bij dieven populaire model, werd afgelopen week een autodief die 's nachts een RAV4 had gestolen in Westwijk in de kraag gevat.

Dat meldt de Amstelveense politie op social media. De dief deed er weinig aan niet op te vallen en agenten twijfelden geen moment toen zij in de nacht van maandag op dinsdag een RAV4 met hoge snelheid over de Burgemeester Wiegelweg (Westwijk) zagen rijden en zette direct de achtervolging in.

Niet zonder resultaat, want de bestuurder kon in Uithoorn tot stoppen worden gedwongen en al snel bleek dat er dingen niet in de haak waren. Na kort onderzoek bleek dat de auto zojuist in Westwijk was gestolen en toebehoorde aan een 71-jarige vrouw.

De bestuurder, een 22 jarige man afkomstig uit Amsterdam,  werd daarop aangehouden; hij bleek bovendien niet in het bezit van een rijbewijs en ook bleek een raam van de wagen te zijn ingeslagen en was een deel van de middenconsole verwijderd.

De jonge Amsterdammer is aan de recherche overgedragen, zal zich voor de rechter moeten verantwoorden en kreeg in ieder geval vast bekeuringen voor het rijden zonder rijbewijs en het overschrijden van de maximumsnelheid.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 12:12

Han Tsai: wijkagent in Amstelveen en bruggenbouwer tussen culturen

Amstelveen - Han Tsai is sinds het najaar van 2020 wijkagent in het Oude Dorp en Bovenkerk in Amstelveen. Maar daarnaast vervult hij ook een andere, belangrijke en inmiddels onmisbare rol die hij allerminst lichtvaardig opneemt: als coördinator van het officiële Chinees Netwerk van Politie Eenheid Amsterdam is hij een vertrouwd aanspreekpunt voor een groeiend aantal Aziatische inwoners in deze regio en daarmee een belangrijke bruggenbouwer tussen diverse culturen.

Algemeen gisteren 16:00

JobZ: Grand Hotel Amstelveen zoekt Food & Beverage Supervisor

Amstelveen - Zoek jij een nieuwe baan en wil je graag in (de omgeving van) Amstelveen werken? Via AmstelveenZ JobZ kan je wellicht een leuke baan in de buurt vinden.  Zo zoekt Grand Hotel Amstelveen momenteel een Food & Beverage Supervisor.