112

Diep in de nacht met hoge snelheid door Amstelveen in 'gewilde' Toyota RAV4: dan val je als autodief wel erg op

Amstelveen - In Amstelveen  is de afgelopen periode een toename van autodiefstallen waar te nemen, waarbij dieven het vaak hebben voorzien op de Toyota RAV4. Omdat de politie extra alert is op het bij dieven populaire model, werd afgelopen week een autodief die 's nachts een RAV4 had gestolen in Westwijk in de kraag gevat.

Dat meldt de Amstelveense politie op social media. De dief deed er weinig aan niet op te vallen en agenten twijfelden geen moment toen zij in de nacht van maandag op dinsdag een RAV4 met hoge snelheid over de Burgemeester Wiegelweg (Westwijk) zagen rijden en zette direct de achtervolging in.

Niet zonder resultaat, want de bestuurder kon in Uithoorn tot stoppen worden gedwongen en al snel bleek dat er dingen niet in de haak waren. Na kort onderzoek bleek dat de auto zojuist in Westwijk was gestolen en toebehoorde aan een 71-jarige vrouw.

De bestuurder, een 22 jarige man afkomstig uit Amsterdam,  werd daarop aangehouden; hij bleek bovendien niet in het bezit van een rijbewijs en ook bleek een raam van de wagen te zijn ingeslagen en was een deel van de middenconsole verwijderd.

De jonge Amsterdammer is aan de recherche overgedragen, zal zich voor de rechter moeten verantwoorden en kreeg in ieder geval vast bekeuringen voor het rijden zonder rijbewijs en het overschrijden van de maximumsnelheid.


Meer nieuws

Zakelijk vandaag 12:00

Infinity Cleaning zorgt voor verrassend frisse wind in schoonmaakbranche

Amstelveen - Enthousiast, vrolijk, gedreven, professioneel en helemaal gek van schoonmaken: dat zijn de Amstelveense vriendinnen Natascha & Chella. Ze laten momenteel met hun 2 jaar geleden opgerichte schoonmaakbedrijf Infinity Cleaning een frisse wind waaien in de schoonmaakbranche. Bij Infinity Cleaning doen ze het allemaal net even anders. En wat ze doen, dat doen ze vooral met ontzettend veel plezier. Met blinkende resultaten en tevreden klanten tot gevolg.

Algemeen vandaag 10:41

Gratis meerdere duurzame workshops bezoeken?

Amstelveen - Op de ‘Doe-het-duurzaam markt’ op zaterdag 7 oktober in het Noorddamcentrum in Amstelveen staan marktkramen met leveranciers van zonnepanelen, groene daken, hybride warmtepompen en een doe-het-zelf markt met energiebesparende materialen. Naast de markt worden er gedurende de dag verschillende gratis te volgen presentaties en workshops gegeven.