AmstelveenZ

Dikke voldoendes voor Amstelveenloket

AMSTELVEEN - De gemeente Amstelveen heeft in april onderzoek laten uitvoeren naar de klanttevredenheid van de dienstverlening van het Amstelveenloket. Uitkomst: een gemiddeld rapportcijfer van 7,8 van bezoekers en een 7,6 van bellers.

Gedurende twee weken hebben enquêteurs van een onafhankelijk onderzoekbureau bezoekers aan de balie en Amstelveners die telefonisch contact zochten met het Amstelveenloket gevraagd mee te werken aan het onderzoek.

Aandachtspunten
In totaal gaven hier 173 mensen gehoor aan. Twee derde van de bezoekers waardeerde het bezoek met een 8 of hoger. Aandachtspunten zijn het vergroten van de directe telefonische bereikbaarheid, privacy aan de balie, interne postverwerking en het bijhouden en vergroten van de kennis van de medewerkers.

Bezoekersaantallen en telefoonverkeer gestegen
Sinds januari heeft de gemeenten veel extra taken gekregen op het gebied van zorg. Dit levert extra bezoek aan de balie en telefoontjes op. Kwamen er in 2014 tot en met mei nog 3447 bezoekers aan het loket en stond de teller op 3629 telefoontjes, nu zijn er al 4399 bezoekers en 9225 bellers.

Extra personeel
Wethouder Herbert Raat (VVD):’Het is voor ons belangrijk dat Amstelveners die het loket bezoeken of telefonisch benaderen goed geholpen worden. Aan de hand van cijfers en wachttijden hebben we de afgelopen periode al meerdere malen besloten extra personeel in te zetten. Fijn dat het onderzoek uitwijst dat onze ‘klanten’ tevreden zijn. Dit neemt niet weg dat we er boven op blijven zitten. We gaan aan de gang met de aandachtpunten, herhalen het klanttevredenheidsonderzoek in oktober en gaan Mistery guests inzetten’.

Amstelveenloket
Amstelveners die hulp of ondersteuning nodig hebben op het gebied van wonen, welzijn, zorg, werk & inkomensondersteuning, schuldhulpverlening en jeugdhulp kunnen terecht bij het Amstelveenloket. Voor meer informatie over het Amstelveenloket, openingstijden en bereikbaarheid zie www.amstelveen.nl/amstelveenloket.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 08:00

In één oogopslag alle preventieve jeugdhulp

Amstelveen - Woensdagavond 19 juni overhandigden wethouders Jeugd Frank Berkhout (Amstelveen) en Bart Kabout (Aalsmeer) een folder met al het aanbod van preventieve jeugdhulp aan de Huisartsen Coöperatie Amstelland. Ouders, jongeren, huisartsen, scholen en hulpverleners zien in het overzicht welke laagdrempelige en vaak gratis hulp er in de gemeenten beschikbaar is.

Algemeen vandaag 07:27

D66 wil bijsturing op groenambities Amstelveen

Amstelveen - Ruimte is schaars in Amstelveen en er moeten vaak keuzes worden gemaakt tussen zaken zoals woningen, wegen en groen. D66 wil dat groen niet een restpost wordt omdat het ondergeschikt is aan andere ruimtelijke prioriteiten.

Sport gisteren 15:56

Spectaculair topbeachvolleybal in Stadshart: Amstelveense Benthe strijdt mee om titel Queen of the Court

Amstelveen - Het Stadsplein in Stadshart Amstelveen is deze weken omgetoverd tot zandparadijs en dit weekend staat het spectaculaire eredivisie beachvolleybaltoernooi Betcity Queen & King of The Court op het programma. De Amstelveense Benthe Essink is samen met haar partner Lieke Gijsen een van de deelnemers aan dit sterk aan populariteit winnende eredivisie-toernooi en hoopt in haar eigen woonplaats natuurlijk Queen of the Court te worden.

Algemeen gisteren 13:23

Kinderraad viert verschillende culturen met culturenkookboek

Amstelveen - Op woensdag 19 juni overhandigde de kinderraad van Amstelveen het door hen zelf gemaakte culturen kookboek aan wethouder diversiteit Floor Gordon. De kinderraad heeft dit kookboek gemaakt omdat ze het belangrijk vinden dat Amstelveen trots is op alle verschillende culturen in de stad en ze willen dat deze verscheidenheid aan geloven en culturen gevierd wordt. De kinderraad geeft alle bassischolen in Amstelveen het culturenkookboek cadeau.