Gerard Lohuis, directeur Poppodium P60 [Archief: Anko Stoffels Fotografie]

Directeur Poppodium P60: stop de betutteling

Amstelveen - 'Als de overheid dwingend een gezonde leefstijl wil opleggen moet ook alle horeca (alcohol) en alle koffieshops dicht.' Dat zegt poppodium-directeur Gerard Lohuis (P60) in reactie op de plotselinge ophef rond de rookruimte in het Amstelveense poppodium P60. Hij wil absoluut meewerken aan een rookvrije generatie, maar hekelt de betutteling.

De rookruimte van P60 kwam in opspraak, mede omdat De Dijk-zanger Huub van der Lubbe zijn verbazing erover uitsprak tijdens een concert in P60. GroenLinks en VVD in Amstelveen willen nu dat de rookruimte verdwijnt en dat is in lijn met het beleid dat wethouder Cultuur, Herbert Raat (VVD) nastreeft. De rookruimte zou op een van de beste plaatsen in de concertzaal liggen.

Wel bijdragen, geen betutteling

Lohuis benadrukt in een reactie dat P60 graag wil bijdragen aan een rookvrije generatie, maar dat het 'geen betutteling wil betreffende individuele keuzes die huidige en voorlopende generaties hebben gemaakt.'

Gezonde leefstijl

Lohuis: 'Als rokers naar buiten moeten is er geluidsoverlast op het Stadsplein en moet iedereen weer langs de security. We hebben aangeboden om rookruimte te verwijderen in ruil voor doorgang vanuit zaal naar parkeergarage voor een rookruimte daar (kost wat parkeerplaatsen). Dan heeft niemand er last van en we betuttelen niet. Als de overheid dwingend een gezonde leefstijl wil opleggen moet ook alle horeca dicht (alcohol), alle koffieshops dicht, wordt Amsterdam Dance Event verboden, nergens meer een reggae feest en etcetera.', aldus Lohuis,

Meer problemen

Lohuis werkt dus graag mee aan een rookvrije generatie maar vindt tegelijkertijd dat de discussie wel in perspectief moet blijven: 'P60 werkt graag mee aan een rookvrije generatie maar dat moet niet de nieuwe religie in Amstelveen zijn.' Lohuis hoopt tegelijkertijd dat de overheid ook meer aandacht gaat schenken aan 'het grote burn-out probleem onder twintigers en dertigers, voor de meer dan 1 miljoen mensen die anti-depressiva gebruiken, voor de mantelzorgers en voor wat er nog over is van het klimaat voor de volgende generaties.'


Meer nieuws

Sport 20 feb. 2024 12:55

YouTube elftal Creators FC komt naar RODA '23

Amstelveen - Ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van voetbalclub Roda '23 komt het bekende YouTube elftal Creators FC voor het eerst naar Amstelveen. Met haar grote selectie is het elke wedstrijd weer een verassing welke grote YouTubers, influencers en Creators er aan de aftrap staan. Een groot deel van de opbrengsten gaat naar The Hunger Project.

Verkeer & Vervoer 20 feb. 2024 10:35

Dienstregeling Uithoornlijn bekend

Amstelveen - De dienstregeling van de Uithoornlijn, die vanaf 21 juli 2024 gaat rijden, is bekendgemaakt door de Vervoerregio. Ook is bekend wat het effect is van de tramlijn op de buslijnen in de regio.  De Uithoornlijn, die officieel de Amsteltram gaat heten, rijdt als tramlijn 25 van Uithoorn Centrum via Amstelveen-Westwijk naar Amsterdam-Zuid.

Algemeen 19 feb. 2024 18:34

Nel de Graaf na 47 jaar met pensioen

Amstelveen - Gemeente Amstelveen heeft vandaag afscheid genomen van bestuurssecretariaatmedewerkster Nel de Graaf, die na 47 jaar (!) werkzaam te zijn geweest voor de gemeente met pensioen is gegaan.

Verkeer & Vervoer 19 feb. 2024 14:33

Fiets- en voetpad Keizer Karelweg onder A9 dicht tot en met 24 februari

Amstelveen - Door funderingswerkzaamheden direct naast de Keizer Karelweg worden tot en met zaterdag 24 februari het fietspad en voetpad tussen de Burgemeester Rijnderslaan en De Meander overdag afgesloten. (Brom)fietsers worden omgeleid via de Ouderkerkerlaan, Keerpuntweg en Meander.