Gerard Lohuis, directeur Poppodium P60 [Archief: Anko Stoffels Fotografie]

Directeur Poppodium P60: stop de betutteling

Amstelveen - 'Als de overheid dwingend een gezonde leefstijl wil opleggen moet ook alle horeca (alcohol) en alle koffieshops dicht.' Dat zegt poppodium-directeur Gerard Lohuis (P60) in reactie op de plotselinge ophef rond de rookruimte in het Amstelveense poppodium P60. Hij wil absoluut meewerken aan een rookvrije generatie, maar hekelt de betutteling.

De rookruimte van P60 kwam in opspraak, mede omdat De Dijk-zanger Huub van der Lubbe zijn verbazing erover uitsprak tijdens een concert in P60. GroenLinks en VVD in Amstelveen willen nu dat de rookruimte verdwijnt en dat is in lijn met het beleid dat wethouder Cultuur, Herbert Raat (VVD) nastreeft. De rookruimte zou op een van de beste plaatsen in de concertzaal liggen.

Wel bijdragen, geen betutteling

Lohuis benadrukt in een reactie dat P60 graag wil bijdragen aan een rookvrije generatie, maar dat het 'geen betutteling wil betreffende individuele keuzes die huidige en voorlopende generaties hebben gemaakt.'

Gezonde leefstijl

Lohuis: 'Als rokers naar buiten moeten is er geluidsoverlast op het Stadsplein en moet iedereen weer langs de security. We hebben aangeboden om rookruimte te verwijderen in ruil voor doorgang vanuit zaal naar parkeergarage voor een rookruimte daar (kost wat parkeerplaatsen). Dan heeft niemand er last van en we betuttelen niet. Als de overheid dwingend een gezonde leefstijl wil opleggen moet ook alle horeca dicht (alcohol), alle koffieshops dicht, wordt Amsterdam Dance Event verboden, nergens meer een reggae feest en etcetera.', aldus Lohuis,

Meer problemen

Lohuis werkt dus graag mee aan een rookvrije generatie maar vindt tegelijkertijd dat de discussie wel in perspectief moet blijven: 'P60 werkt graag mee aan een rookvrije generatie maar dat moet niet de nieuwe religie in Amstelveen zijn.' Lohuis hoopt tegelijkertijd dat de overheid ook meer aandacht gaat schenken aan 'het grote burn-out probleem onder twintigers en dertigers, voor de meer dan 1 miljoen mensen die anti-depressiva gebruiken, voor de mantelzorgers en voor wat er nog over is van het klimaat voor de volgende generaties.'


Meer nieuws

Advertorial Sport vandaag 14:20

De Hoge Dijk is hét golfcentrum van Amsterdam

Amstelveen/Amsterdam - Golfcentrum De Hoge Dijk kent maar liefst 27 holes, een golfclub met duizend leden, een vernieuwde driving range, een geweldige brasserie, drie terrassen, goede bereikbaarheid en volop parkeergelegenheid. Kortom, golfbaan De Hoge Dijk is hét golfcentrum van Amsterdam.

112 vandaag 13:34

12-jarig meisje vermist in Amstelveen

AMSTELVEEN - De 12-jarige Katja uit Amstelveen wordt sinds 2 juli vermist. Het meisje werd voor het laatst gezien in de omgeving van de Talmastraat. De politie vraagt mensen die informatie hebben over de vermissing te bellen naar 112. 

Politiek vandaag 13:11

D66 wil meer doen voor Amstelveners zonder baan

Amstelveen - Mensen die niet vanzelfsprekend zelf een baan kunnen vinden worden hard geraakt door de corona crisis. D66 wil de kansen op betaald werk voor deze mensen vergroten. De democraten willen het werk-en re-integratiebedrijf van de gemeente – AM Match – meer gebruiken als banenmotor om dit voor elkaar te krijgen. Hun voorstel hierover is op 1 juli door de gemeenteraad aanvaard. 

Sport vandaag 11:23

Amstelveense binnensport weer van start

Amstelveen - Wethouder Rob Ellermeijer bracht woensdag 1 juli een bezoek aan de eerste trainingen van basketbalvereniging MBCA om te vieren dat de Amstelveense binnensport weer is gestart. “Het is een belangrijke dag voor de sport. Eindelijk kunnen we ook weer binnen aan de slag.”

Advertorial Algemeen vandaag 10:47

Zuid- Afrikaanse bestseller auteur Deon Meyer

Amstelveen - In de rubriek ‘Libris Venstra onbegrensd’ nodigen we internationale Amstelveners uit bij Boekhandel Libris Venstra aan het Stadsplein. Omringd door duizenden boeken praten we met hen over hun leven in Amstelveen, hun land van herkomst en over hun favoriete boek. De Zuid-Afrikaanse Arne Lewis vertelt in deze editie over het boek ’13 uur’ van Deon Meyer.