Disc Golfers bevolken Amsterdamse bos

Amstelveen - Het Amsterdamse bos wordt vandaag bevolkt door Disc Golfers; in het bos zijn diverse banen uitgezet.

Discgolf is een afgeleide van enerzijds de frisbeesport en anderzijds golf en wordt veelal beoefend in openbare parken. De discs zijn in feite geavanceerde frisbees. De spelers dragen tassen vol speciale discs mee, die voor verschillende worpen en afstanden geschikt zijn. 

Net als bij golf is het de bedoeling om in zo min mogelijk worpen de polehole te bereiken. De disc golfers moeten hun disc in een ronde metalen mand weten te werpen die op een standaard staat.  Dat is zeker geen koud kunstje, gezien de afstanden en ook bochten die de discgolfers moeten gooien.

disc golf amstrerdamse bos.jpg
Disc golfers in het Amsterdamse bos op zaterdag 9 oktober

De disc golfers trekken de aandacht van diverse wandelaars en recreanten in het bos.


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen gisteren 19:21

Amstelveen van voorheen (270)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 270 een foto van het Augustinuspark, die we kregen toegestuurd door Bert van den Broek van Hubo Lambertus van den Broek. 

Algemeen 23 okt. 2021 13:02

Energiebesparen: Amstelveen zet vol in op Klimaatweek

Amstelveen - Gemeente Amstelveen doet ook dit jaar doet mee aan de Nationale Klimaatweek, die loopt van 27 oktober tot en met 5 november 2021. Tijdens deze Klimaatweek attendeert gemeente Amstelveen inwoners extra op diverse duurzame  acties en helpt het inwoners op weg om energie te besparen.

112 22 okt. 2021 19:46

Brandweer blust keukenbrand aan Kringloop

Amstelveen - De brandweer is vrijdagavond uitgerukt naar Kringloop in de wijk Groenelaan naar aanleiding van een keukenbrand in een bungalow.