Discotheek Charly laat oude tijden herleven en keert eenmalig terug in Bovenkerk

Amstelveen - Discotheek Charly was in de jaren 70 een fenomeen in Bovenkerk en omstreken. Om oude tijden te later herleven is het plan ontstaan om nog één keer zo’n legendarische discoavond in Bovenkerk te organiseren. 11 februari is het zo ver.

Jaren 70

In de jaren 70 draaiden om de week de DJ’s in het oude verenigingsgebouw. De discoavonden waren steevast in mum van tijd uitverkocht. Sommige jongeren kwamen al voor de kerkdienst een stempel halen, zodat ze er zeker van waren dat ze er die avond bij konden zijn.

Oude tijden herleven

Op 11 februari is het tijd om oude tijden te laten herleven. Nog één keer de sfeer proeven en lekker dansen op de hits van toen. Voor de 'Jeugd van toen' en andere liefhebbers. DJ’s Ger en Giel laten van alles horen: pop, rock, het beroemde 'Quickstep-kwartiertje' en veel soul nummers.

Discotheek Charly

Discotheek Charly is ontstaan uit de Jongeren Commissie Bovenkerk. Een groep jongeren organiseerden vanuit de Urbanus Parochie elke maand voor de jeugd activiteiten. Zo waren er film-, kien- en Sinterklaasavonden, maar ook jaarlijkse evenementen zoals talentenjachten en een Fietsrally. Mensen uit Bovenkerk wisten de plek te vinden, maar ook uit Aalsmeer, Uithoorn en Ouderkerk kwam de jeugd naar discotheek Charly.

Aanvang

De aanvang is om 20.00 uur in het Noorddamcentrum en de toegang is gratis. 

Dansen voor mensen met Parkinson of MS

De middag is speciaal voor mensen die een uitdaging in beweging ervaren als gevolg van onder andere Parkinson, MS, ADCA, CVA of reuma. Daarbij maakt het niet uit of kunt lopen, staan, soms last hebt van bevriezingsverschijnselen of een rollator/rolstoel nodig hebt. Desgewenst kunnen alle dansoefeningen op een stoel meegedaan worden. Alles draait deze middag om samen dansen. Er wordt gedanst op muziek uit de jaren 70 van discotheek Charly en de aanwijzingen van klassiek danser Andrew Greenwood. Ervaring is niet nodig.

Omdat ze voor iedereen een goede plek met passende begeleiding willen regelen is het handig om je van tevoren op te geven. Je mag ook iemand meenemen voor de begeleiding, maar zonder begeleiding ben je dus ook van harte welkom.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 10:51

Staking streekvervoer in Amstelveen

Amstelveen - Bij de standplaats van Connexxion-bussen in Amstelveen Zuid hebben diverse chauffeurs zich vanmorgen vroeg verzameld vanwege de eerder aangekondigde staking in het streekvervoer.

Sport vandaag 07:00

Grensverleggend hardlopen

Amstelveen - Wat begon als klein hardlooprondje om het hoofd leeg te maken, is uitgegroeid tot lange afstanden rennen. Manon Schutter (41) is hardloopster en rende afgelopen november van Boston naar New York. In elf dagen liep ze met een groep vrouwen maar liefst 550 kilometer. ‘Ja, dat is ruim een marathon per dag’, lacht ze. Wij spraken met haar over deze topprestatie en andere hardloopervaringen.  

Advertorial Algemeen vandaag 07:00

Co to Go lanceert avondconcept: wees er als de kippen bij!

Aalsmeer - Loogman tanken en wassen breidt Co to Go uit. Vanaf vandaag start Co to Go 7 dagen per week met een avondconcept. Gegrilde kip, maaltijdsalades en dit alles eventueel aangevuld met gebakken aardappelen en sausjes.

Amstelveen van voorheen gisteren 21:16

Amstelveen van voorheen (337)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 337 een oude foto van de Handweg.