Gemeentesecretaris Bert Winthorst en wethouder Herbert Raat bij het parkeerverwijssysteem op de Handweg.

Displayborden tonen beschikbare parkeerplekken rond Oude Dorp, raadhuis

Amstelveen - Omdat rond het Oude Dorp en het raadhuis in Amstelveen sprake is van een zeer hoge parkeerdruk, zijn er op twee locaties rond het Oude Dorp displayborden geplaatst die tonen hoeveel parkeerplekken er al dan niet vrij zijn. Het  parkeerverwijssysteem moet voorkomen dat automobilisten onnodig rondjes rijden en voor overlast en verkeersonveilige situaties zorgen.

Volgens wethouder Herbert Raat krijgt de gemeente veel klachten van onder meer bezoekers van het Oude Dorp en het raadhuis over de slechte bereikbaarheid van het gebied. Ook ondernemers in het Oude Dorp klagen erover.

Vooruitlopend op lange termijoplossing

'In het kader van de verkeersveiligheid en de duurzaamheid is het onwenselijk als automobilisten onnodig rondrijden op zoek naar een parkeerplek. Vorig jaar plaatsten we op uitvalswegen richting het Oude Dorp verwijzingsborden naar de verschillende parkeerterreinen. Nu hebben we daar een parkeerverwijssysteem aan toegevoegd, waarop live te zien is hoeveel parkeerplekken nog beschikbaar zijn. In de plannen die we momenteel maken voor de ontwikkeling van de Noordelijke Poeloever, het Oude Dorp en het toekomstige A9-dek zoeken we naar een lange termijnoplossing om te voldoen aan de parkeerbehoefte.'

Parkeerverwijzingssysteem

De displays met actuele beschikbaarheid staan ter hoogte van het parkeerterrein bij de Doorweg (voor verkeer vanuit noordelijke richting) en ter hoogte van de museumtramlijn op de Handweg (voor verkeer vanuit zuidelijke richting). De displays geven van drie terreinen de bezetting aan: de parkeerplaats bij het raadhuis, de blauwe zoneplaatsen bij het raadhuis en het parkeerterrein bij de Doorweg. Aangegeven wordt het aantal plekken dat beschikbaar is. Als er geen plekken meer zijn, wordt dit aangegeven met ‘vol’.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.

Zakelijk gisteren 18:59

Nieuw kleinschalig kinderdagverblijf in Amstelveen: ‘t Schooltje

Amstelveen – Kinderdagverblijf ’t Schooltje heeft de deuren geopend in Amstelveen. Deze kleinschalige en kwalitatief hoge opvang is gevestigd in een vrijstaand pand met tuin en biedt een verticale groep voor kinderen van 0 tot 4 jaar oud.

Verkeer & Vervoer gisteren 10:10

Nachtelijke afsluitingen geschrapt na superieur werkweekend: 'Alles zat mee'

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan zijn afgelopen weekend dermate  voorspoedig verlopen dat het niet meer nodig is om ook de nachten tot en met 11 mei te gebruiken voor werkzaamheden. De wegen onder het viaduct zijn komende twee weken ook gewoon beschikbaar, in tegenstelling tot eerder gecommuniceerd. ‘Een kwestie van een goede planning en ook wat geluk,’ verklaart Tom Paton van aannnemer VeenIX over het succesvolle werkweekend waarin 60 uur non-stop werd doorgewerkt. 

Sport 23 apr. 2024 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.