Arnout van den Bosch

'Dit kan zo niet': diverse wandelpaden in de Middelpolder onbegaanbaar

Amstelveen - Door de lockdown is het aantal wandelaars in de Amstelveense natuurgebieden flink toegenomen. De wandelpaden zijn drukker dan ooit. En dat is te merken in de Middelpolder. Door intensief gebruik in combinatie met regenachtig weer zijn sommige paden in modderpoelen veranderd. De PvdA wil dat er wat aan gedaan wordt.

De PvdA wil beter onderhoud  van de paden en heeft daarover vragen aan de wethouder gesteld. PvdA-raadslid Arnout van den Bosch: 'Juist nu willen mensen naar buiten, de natuur in. De gemeente en Groengebied Amstelland, de beheerder van de Middelpolder, moeten dat mogelijk maken', stelt hij.

Onbegaanbaar

'In de Middelpolder liggen verschillende soorten paden. Op de geasfalteerde fietspaden is weinig aan de hand. Dat is anders op paden met grindverharding, zoals tussen HIC en de Bankrasweg. Die paden zijn zo uitgesleten dat diepe plassen modder blijven staan. Nog slechter zijn de zogenaamde ‘boerenlandpaden’ er aan toe. Deze zijn altijd al natter en alleen met goede wandelschoenen te betreden, maar ze zijn nu helemaal onbegaanbaar. Hiervoor zijn ook al waarschuwingsborden geplaatst', zegt Van den Bosch: 'Door achterstallig onderhoud is nu zelfs het geliefde handpontje bij de Machineweg onbruikbaar. Wie daar van af stapt, staat letterlijk tot zijn enkels in de modder. Dat kan zo niet.'

Budget

In antwoord op de vragen van de PvdA heeft de wethouder aangegeven dat het budget voor onderhoud is afgestemd op het normale gebruik van de paden, buiten coronatijd. Zo worden volgens de wethouder de grindpaden slechts eens per zes jaar onderhouden. Voor meer onderhoud heeft Groengebied Amstelland waarschijnlijk geen geld. Van den Bosch: 'We moeten nu snel kijken hoe het Groengebied er financieel voor staat en wat er moet gebeuren om het onderhoud op orde te krijgen. Dit moet opgelost worden.'


Meer nieuws

Algemeen gisteren 09:47

14-jarige Amstelvener aangehouden om bankhelpdeskfraude

Amstelveen - Een 14-jarige Amstelvener is begin april aangehouden vanwege bankhelpdeskfraude. De puber werd gepakt toen hij in Hengelo bij de woning van een 79-jarig slachtoffer, zogenaamd namens de bank diens pinpas en telefoon kwam ophalen.