Arnout van den Bosch

'Dit kan zo niet': diverse wandelpaden in de Middelpolder onbegaanbaar

Amstelveen - Door de lockdown is het aantal wandelaars in de Amstelveense natuurgebieden flink toegenomen. De wandelpaden zijn drukker dan ooit. En dat is te merken in de Middelpolder. Door intensief gebruik in combinatie met regenachtig weer zijn sommige paden in modderpoelen veranderd. De PvdA wil dat er wat aan gedaan wordt.

De PvdA wil beter onderhoud  van de paden en heeft daarover vragen aan de wethouder gesteld. PvdA-raadslid Arnout van den Bosch: 'Juist nu willen mensen naar buiten, de natuur in. De gemeente en Groengebied Amstelland, de beheerder van de Middelpolder, moeten dat mogelijk maken', stelt hij.

Onbegaanbaar

'In de Middelpolder liggen verschillende soorten paden. Op de geasfalteerde fietspaden is weinig aan de hand. Dat is anders op paden met grindverharding, zoals tussen HIC en de Bankrasweg. Die paden zijn zo uitgesleten dat diepe plassen modder blijven staan. Nog slechter zijn de zogenaamde ‘boerenlandpaden’ er aan toe. Deze zijn altijd al natter en alleen met goede wandelschoenen te betreden, maar ze zijn nu helemaal onbegaanbaar. Hiervoor zijn ook al waarschuwingsborden geplaatst', zegt Van den Bosch: 'Door achterstallig onderhoud is nu zelfs het geliefde handpontje bij de Machineweg onbruikbaar. Wie daar van af stapt, staat letterlijk tot zijn enkels in de modder. Dat kan zo niet.'

Budget

In antwoord op de vragen van de PvdA heeft de wethouder aangegeven dat het budget voor onderhoud is afgestemd op het normale gebruik van de paden, buiten coronatijd. Zo worden volgens de wethouder de grindpaden slechts eens per zes jaar onderhouden. Voor meer onderhoud heeft Groengebied Amstelland waarschijnlijk geen geld. Van den Bosch: 'We moeten nu snel kijken hoe het Groengebied er financieel voor staat en wat er moet gebeuren om het onderhoud op orde te krijgen. Dit moet opgelost worden.'


Meer nieuws

Horeca vandaag 15:12

Einde verhaal voor legendarische Bells Club Amstelveen

Amstelveen - De legendarische Bells Club in Amstelveen gaat definitief zijn deuren sluiten. De (nacht-)club die de afgelopen jaren bekendheid genoot bij veel jongeren was in de jaren 70 en 80 de place to be voor veel Amstelveners, maar vooral ook in trek bij bekende Nederlanders en beroemdheden.

Sport vandaag 15:00

Drive-In Judolessen bij Judoschool Van Dulken: ‘Dit is echt geweldig’

Amstelveen – ‘Super! Na maanden thuiszitten zijn de kinderen enorm enthousiast en het is een prima coronaproof-concept, ook voor ouders.’ De reacties op het initiatief van Ewoud van Dulken van Judoschool Van Dulken om in de parkeergarage van de Schouwburg Drive-In Judolessen te geven zijn overweldigend.

Horeca vandaag 13:56

Terrasweer! Café Het Wapen geeft signaal af

Amstelveen - Café Het Wapen is één van de Amstelveense horecagelegenheden die vandaag een signaal afgeeft door in vol ornaat het terras buiten te zetten. 

Beauty & Mode vandaag 10:58

De Kapper neemt afscheid van filiaal Rijnstraat

Amstelveen/Amsterdam - De Kapper heeft afscheid genomen van het filiaal aan de Rijnstraat 18 in Amsterdam en gaat zich volledig richten op het filiaal aan de Stationsstraat in Amstelveen.