Hond in het Amsterdamse bos

Dit zijn de 5 grootste ergernissen in het Amsterdamse bos

Amstelveen - Volgens het nieuwe Bosplan 2020-2030 dat is opgesteld door gemeenten Amsterdam en Amstelveen kennen gebruikers van het Amsterdamse Bos vijf ergernissen.

Die 5 ergernissen zijn volgens het Bosplan

  • loslopende honden
  • drukte
  • vervuiling/zwerfafval
  • vliegtuigoverlast
  • Bereikbaarheid

Amsterdam en Amstelveen hebben een nieuw bosplan gepresenteerd, dat hier is in te zien. Het Bosplan, dat werd aangepast naar aanleiding van een enorme hoeveelheid reacties van gebruikers, wordt deze maand ter kennisname aangeboden aan de gemeenteraden van Amsterdam en Amstelveen en zal dan vervolgens politiek besproken worden.

Drukte

In het nieuwe bosplan wordt gerept over de toegenomen drukte in het bos waardoor bezoekers elkaar in de weg zitten, hetgeen zou leiden tot conflicten, irritaties en verkeersonveilieg situaties.

Hondenbeleid

Het hondenbeleid deed eerder al veel stof opwaaien; veel van de dagelijkse gebruikers van het bos zijn hondenbezitters (volgens het Bosplan komt een kwart van de bezoekers met hond naar het bos). Over aanpassing van de hondenvrijloopzones wordt nog overleg gevoerd met hondenbezitters en uitlaatservices.

Betaald parkeren

Ook wordt in het Bosplan aangegeven dat er onderzoek wordt gedaan naar betaald parkeren op parkeerplaatsen rond het bos om zo autogebruik richting het bos te ontmoedigen en meer inkomsten te genereren: daarbij wordt wel gekeken of parkeren een bepaalde periode (bijvoorbeeld) de eerste drie uur gratis kan blijven.

Natuurgebied

In het Amsterdamse Bos moet de komende tien jaar meer aandacht komen voor bescherming van de natuur, bereikbaarheid voor fiets en openbaar vervoer, natuureducatie en sport, zo vinden gemeenten Amstelveen en Amsterdam. 'Daardoor blijft het Bos in de eerste plaats een natuurgebied, waarvan bezoekers kunnen genieten. Omdat het Amsterdamse Bos eigendom is van Amsterdam, maar vooral op grondgebied ligt van Amstelveen, wordt de samenwerking tussen Amsterdam en Amstelveen verder versterkt.


Meer nieuws

Politiek gisteren 21:00

Amstelveen by night (42)

Amstelveen - Tijdens de avondklokperiode deelt AmstelveenZ.nl in de rubriek #amstelveenbynight iedere avond om 21.00 uur een avondfoto uit Amstelveen. Op de 42e dag dat de avondklok geldt, een foto van Molen De Dikkert op de hoek Molenweg/Amsterdamseweg.

Algemeen gisteren 15:54

Amstelveen & KPN sluiten deal: 35.000 huishoudens aan glasvezel

Amstelveen - Zo’n 35.000 huishoudens in Amstelveen krijgen de komende jaren een glasvezelaansluiting voor sneller internet. Wethouder Rob Ellermeijer en Willem Offerhaus van KPN ondertekenden daartoe vrijdag 5 maart 2021 een overeenkomst. 

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur gisteren 15:40

Steeds meer kleur in Amstelveense bermen en gazons

Amstelveen - In diverse Amstelveense bermen en gazons komen de kleurrijke bloemen weer op nu het voorjaar dichterbij komt. Op diverse plaatsen in Amstelveen, zoals aan de Groen van Prinstererlaan en de Burgemeester Haspelslaan, zijn al volop bloemen te zien.

Algemeen gisteren 15:00

Nieuwe editie AmstelveenZ Magazine is uit!

Amstelveen - Vanaf vandaag (5 maart 2021) wordt weer een nieuwe editie van AmstelveenZ Magazine verspreid in Amstelveen en omgeving. In nummer 56 blikken we onder andere terug op oude ingrijpende stadsplannen die uiteindelijk niet werden uitgevoerd.

Verkeer & Vervoer gisteren 12:46

Honderden bewoners Bovenkerk in actie tegen nieuwe bussluis

Amstelveen – Het Actiecomité Veilig Bovenkerk vecht de voorgenomen komst van een bussluis  op de Legmeerdijk/Noorddammerlaan aan omdat het door de gemeente afgenomen draagvlakonderzoek belangrijke informatie miste. Het comite heeft vanmorgen honderden handtekeningen van bezorgde bewoners uit voornamelijk het midden van de wijk overhandigd aan verantwoordelijk wethouder Rob Ellermeijer (Verkeer, VVD).

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur gisteren 11:44

Wachten op de bloesem

Amstelveen - Het is voorlopig nog even wachten op de bloesem in het Amstelveense Bloesempark in het Amsterdamse bos. Hoewel de 400 kersenbomen in het park behoorlijk in knop staan, is van een bloesemexplosie nog geen sprake.