Vlnr: Herbert Raat (VVD), Adam Elzakalai (VVD), Floor Gordon (D66), Frank Berkhout (D66) en Marijn van Ballegooijen (PvdA)

Dit zijn de komende vier jaar de wethouders in Amstelveen

Amstelveen - De gemeenteraad heeft woensdagavond vijf wethouders benoemd voor de bestuursperiode 2022-2026: Herbert Raat en Adam Elzakalai (VVD), Floor Gordon en Frank Berkhout (D66) en Marijn van Ballegooijen (PvdA) zitten - als alles goed gaat - de komende vier jaar in het pluche.

De portefeuilleverdeling van de vijf wethouders is als volgt:

Wethouder Herbert Raat (VVD): mobiliteit (verkeer, vervoer, parkeren), kunst, cultuur en media, vergunningen en handhaving, welstand en monumenten, sport, Oude Dorp en recreatie;

Wethouder Adam Elzakalai (VVD): financiën, wonen, economische zaken, project A9 en Schiphol;

Wethouder Floor Gordon (D66): ruimtelijke ordening, Stadshart, duurzaamheid, groen en water, gezonde leefomgeving (milieu), spelrecreatie, natuur- en milieueducatie, participatie;

Wethouder Frank Berkhout (D66): onderwijs, jeugd, jeugdzorg, cultuureducatie, openbare ruimte, dierenwelzijn, gemeentelijke organisatie (ICT, Wet open overheid, inkoop, dienstverlening), vastgoed;

Wethouder Marijn van Ballegooijen (PvdA): zorg, welzijn en Wet maatschappelijke ondersteuning, werk en inkomen, gezondheid en diversiteit.

Burgemeester Tjapko Poppens: openbare orde en veiligheid, burgerzaken, horeca- en evenementenvergunningen, handhaving (woon-, adres- en identiteitsfraude), algemeen bestuur, Zorgvlied, regionale samenwerking en internationale betrekkingen.

College B en W (1).jpg
Bloemen voor de geïnstalleerde wethouders.

Het college gaat de komende vier jaar de stad besturen aan de hand van een door VVD, D66, PvdA en Goed voor Amstelveen gesloten coalitieakkoord getiteld ‘Warm hart voor Amstelveen - met kansen voor de toekomst’. 

Drie raadsleden geïnstalleerd

Ook werden gisterenavond door de vorming van het nieuwe college ontstane vacatures in de raad  opgevuld door de opvolgers op de partij-kandidatenlijst: Victor Frequin (VVD), Maarten de Haan (D66) en Rosalie Bouwman (PvdA) namen gisteren hun plaats in de raad in. Daarmee is de raad weer op volle sterkte.

raadsleden (1).jpg
Bloemen voor de nieuw benoemde raadsleden. Vlnr: Victor Frequin (VVD), Maarten de Haan (D66) en Rosalie Bouwman (PvdA)


Meer nieuws

Algemeen vandaag 12:12

Han Tsai: wijkagent in Amstelveen en bruggenbouwer tussen culturen

Amstelveen - Han Tsai is sinds het najaar van 2020 wijkagent in het Oude Dorp en Bovenkerk in Amstelveen. Maar daarnaast vervult hij ook een andere, belangrijke en inmiddels onmisbare rol die hij allerminst lichtvaardig opneemt: als coördinator van het officiële Chinees Netwerk van Politie Eenheid Amsterdam is hij een vertrouwd aanspreekpunt voor een groeiend aantal Aziatische inwoners in deze regio en daarmee een belangrijke bruggenbouwer tussen diverse culturen.

Algemeen gisteren 16:00

JobZ: Grand Hotel Amstelveen zoekt Food & Beverage Supervisor

Amstelveen - Zoek jij een nieuwe baan en wil je graag in (de omgeving van) Amstelveen werken? Via AmstelveenZ JobZ kan je wellicht een leuke baan in de buurt vinden.  Zo zoekt Grand Hotel Amstelveen momenteel een Food & Beverage Supervisor.