Pixabay.com

Diverse noodlijdende ondernemers geholpen via crowdfunding: al 36.000 euro opgehaald voor The Beach

Amstelveen – In de regio Amstelveen zijn diverse crowdfundingsacties gestart voor ondernemingen die in nood verkeren door de coronacrisis. Dat dat zeker niet altijd zonder succes is, blijkt uit de 36.000 euro die al is opgehaald voor The Beach in Aalsmeer.

Ook horecagelegenheid Cantina del Corozon in Nes aan de Amstel kreeg al bijna vijfduizend euro binnen via een enkele dagen geleden opgestarte inzamelingsactie ‘Houd het hart van Cantina del corazon kloppende’ via GoFundMe.

Waar The Beach ongelooflijk wordt geholpen door hartverwamende donaties na een door Beachfans opgezette actiegroep ‘Wij willen blijven beachen’ bij Doneeractie.nl, (Aalsmeer Vandaag schreef er eind vorig jaar een uitgebreid artikel over, zie hier) slaan niet alle acties even goed aan.

Voor de Bruna in Aalsmeer, die ook vreest voor het voortbestaan, werd tot dusver 240 euro ingezameld. Een afgelopen najaar gestarte actie voor The Pub aan de Lindenlaan leverde bijvoorbeeld nog geen euro op, maar daar schuilt ook het gevaar van de betrouwbaarheid van dit soort acties: Pub-eigenaar Jaap Buijs wist ook helemaal niks van die actie en wil al helemaal niet als zielig overkomen. 'Dit is mij volledig onbekend en dit is ook zonder overleg met mij gebeurd dus. Ik ken de verantwoordelijke voor deze actie absoluut niet en ik wens ook niet op deze manier genoemd te worden. Als we weer open mogen dan hebben wij en mijn collega ondernemers de steun van de Amstelveners weer nodig... hun als gast te verwelkomen! Op naar het oude normaal!, laat Buijs in een reactie weten.

Ook yogastudio YogaMinds in Amstelveen vraagt via GoFundMe om steun van het publiek en deed ook al in de eerste coronagolf. Toen kwam ruim 700 euro binnen, nu staat de teller op 250, met de boodschap dat het zonder steun bij een verlenging van de lockdown einde verhaal is. Club Nouvelle in Amstelveen haalde vorig jaar tijdens een inzamelingsactie ook al ruim drieduizend euro op.

Er zijn meerdere platformen waarop crowdfundingsacties kunnen worden gestart. De inzamelacties worden veelal opgezet om mensen in nood te helpen, goede doelen te steunen of geld in te zamelen voor mensen die ernstig ziek zijn of bijvoorbeeld een project willen uitvoeren.  Er staan honderden inzamelingsacties online


Meer nieuws

Corona Amstelveen vandaag 15:17

Zeer beperkte daling coronabesmettingen in Amstelveen

Amstelveen - Volgens de vandaag bekendgemaakte corona-cijfers van het RIVM is het aantal coronabesmettingen (Covid-19) in Amstelveen de afgelopen periode zeer beperkt gedaald.  

Verkeer & Vervoer vandaag 13:56

Burgemeester Rijnderslaan een maand dicht in één richting

Amstelveen – De Burgemeester Rijnderslaan zal van maandag 25 januari  tot en met vrijdag 26 februari 2021 in één richting (vanaf de zijde Beneluxbaan in de richting van de Keizer Karelweg) worden afgesloten.

Verkeer & Vervoer vandaag 11:35

Glazen wanden bij nieuwe rotondes Beneluxbaan worden vervangen voor spijlen hekwerken

Amstelveen - De gemeente gaat een serie aanpassingen doorvoeren bij de nieuwe rotondes op de Beneluxbaan langs het Amstelveenlijntraject (Kronenburg, Zonnestein en Sportlaan) om de verkeersveiligheid te verhogen. Een daarvan is het gedeeltelijk vervangen van de glazen afscheidingen bij de nieuwe rotondes.