Deze doelen werden aanvankelijk afgezet, maar zijn later weer vrijgemaakt door de gemeente omdat ze niet onder de aangescherpte maatregelen vallen (Foto: VTF)

Diverse openbare voetbal- en fitnessplekken in Amstelveen afgeschermd

Amstelveen –  Naar aanleiding van extra maatregelen die het bestuur van de veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland (waar Amstelveen onder valt) heeft genomen tegen de verspreiding van het coronavirus zijn ook in Amstelveen diverse voetbalkooien en fitnesstoestellen in de openbare ruimte afgesloten.

Op basis van recente waarnemingen ziet het bestuur diverse 'voetbal- en basketbalkooien en pannaveldjes als een risico voor verspreiding van het coronavirus. Zowel overdag als er door te veel jongeren op een klein oppervlak wordt gevoetbald, maar ook ’s avonds als groepen er te dicht op elkaar rondhangen.'

Aanvankelijk werden ook diverse voetbaldoelen op open gras/speelvelden afgeschermd (foto boven), maar deze blijken bij nader inzien niet onder regels te vallen: die doelen zijn inmiddels weer vrijgemaakt door de gemeente. Het gaat puur om afgschermde voetbal- en basketlbalkooien, laat de gemeente in een nagekomen reactie weten.

Fitness
Ook kan geen gebruik meer worden gemaakt van openbare fitnesstoestellen. ‘Onder normale omstandigheden zijn dat plekken waar mensen werken aan hun conditie, kracht en daarmee hun gezondheid. Nu zijn het plekken die de gezondheid kunnen schaden, omdat de toestellen niet worden schoongehouden en omdat de plekken waar de toestellen staan een aantrekkingskracht hebben op meerdere mensen tegelijk, zodat de afstand van 1,5 meter tussen personen een probleem wordt. De fitnessapparatuur wordt daarom afgesloten voor publiek.

In het Amsterdamse bos zijn de buiten-fitnesstoestellen ook afgeschermd met linten.


Meer nieuws

Horeca gisteren 11:48

Lekker nieuws: Abina Afhaalservice uitgebreid

Amstelveen – Horecagelegenheid Abina aan de Amsterdamseweg breidt de speciale Afhaalservice uit met twee gerechten: een vegetarische lasagneschotel en de beroemde Oreo Cheesecake zijn aan de afhaalservice toegevoegd.