Politie Amstelveen
112

Diverse ouderen aan Zeelandiahoeve (Westwijk) in babbeltrucs getrapt

Amstelveen - Aan Zeelandiahoeve in Westwijk zijn de afgelopen twee dagen meerdere bejaarde bewoners de dupe geworden van babbeltrucs door criminelen.

De Amstelveense politie spreekt op sciale media van hele trieste zaken en heeft diverse aangiftes moeten opnemen van gedupeerde bewoners.

Fraudehelpdesk

De criminelen benaderden de bewoners met het verhaal dat zij van de bank of de fraudehelpdesk waren en dat zij uit voorzorg hun bankpas en/of sieraden op kwamen halen om deze veilig te stellen, met de smoes dat er inbrekers op de loer zouden liggen.

Bekende truc

Het is een overbekende truc waar al talloze keren voor gewaarschuwd is, maar nog altijd worden veel bewoners slachtoffer, zo dus ook deze week aan Zeelandiahoeve. De Amstelveense politie meldt dat er bewoners waren die al hun sieraden in vertrouwen hadden meegegeven. De criminelen komen zeer vertrouwd over, waardoor de truc meer dan eens slaagt, met veel leed tot gevolg.

Babbeltrucs

Criminelen hebben tegenwoordig een ongekend arsenaal aan babbeltrucs. Lees hier meer over hoe je kunt voorkomen dat jij of je familie slachtoffer wordt. 


Meer nieuws

Kunst & Cultuur vandaag 15:32

Amstelveen Triënnale 2024: Amstelveense kunstenaars kunnen zich nu aanmelden

Amstelveen - Elke drie jaar organiseren drie Amstelveense culturele instellingen een tentoonstelling met en voor Amstelveense kunstenaars. In 2024 vindt de negende editie van de Amstelveen Triënnale plaats, georganiseerd door het Cobra Museum voor Moderne Kunst, Museum JAN en Platform C.

Horeca vandaag 13:02

Silversant doet weer mee aan Nationale Snertdag

Amstelveen - Op zondag 10 december vindt alweer de zesde editie plaats van de nationale snertdag. Ruim tweeduizend 50-plussers maken op honderd locaties van een snertdag een feestdag. Ook in Amstelveen wordt er snert gegeten en wel bij Silversant, dat zestig ‘snert-eters’ zal ontvangen.

Amstelveen van voorheen gisteren 19:48

Amstelveen van voorheen (379)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 379 een oude foto van Plein 60.

Zakelijk gisteren 12:06

Revolutie op Wielen: Ontdek de Nieuwe C-HR op 9 december bij Toyota Van Ekris Mijdrecht!

Amstelveen / Mijdrecht - Wij nodigen u graag uit op 9 december voor een bijzondere gelegenheid. Kom langs bij Toyota van Ekris in Mijdrecht en ontdek de volledig nieuwe Toyota C-HR, een toonbeeld van innovatie en stijl. Met zijn futuristische design, efficiënte hybride motoropties, en een luxueus, technologisch geavanceerd interieur, zet de nieuwe C-HR een nieuwe standaard in zijn klasse.

Verkeer & Vervoer gisteren 09:23

Tram 25 valt midden op kruispunt stil

Amstelveen - Tram 25 is zondagochtend in Middenhoven op een ongelukkige plek stilgevallen, namelijk midden op het kruispunt Dr. Willem Dreesweg/Melkweg. Daardoor raakte het kruispunt volledig geblokkeerd voor al het verkeer. Nadat de tram weer in beweging was gekomen, werd de 25 vervolgens gestremd door een defecte bovenleiding.