Politie Amstelveen
112

Diverse ouderen aan Zeelandiahoeve (Westwijk) in babbeltrucs getrapt

Amstelveen - Aan Zeelandiahoeve in Westwijk zijn de afgelopen twee dagen meerdere bejaarde bewoners de dupe geworden van babbeltrucs door criminelen.

De Amstelveense politie spreekt op sciale media van hele trieste zaken en heeft diverse aangiftes moeten opnemen van gedupeerde bewoners.

Fraudehelpdesk

De criminelen benaderden de bewoners met het verhaal dat zij van de bank of de fraudehelpdesk waren en dat zij uit voorzorg hun bankpas en/of sieraden op kwamen halen om deze veilig te stellen, met de smoes dat er inbrekers op de loer zouden liggen.

Bekende truc

Het is een overbekende truc waar al talloze keren voor gewaarschuwd is, maar nog altijd worden veel bewoners slachtoffer, zo dus ook deze week aan Zeelandiahoeve. De Amstelveense politie meldt dat er bewoners waren die al hun sieraden in vertrouwen hadden meegegeven. De criminelen komen zeer vertrouwd over, waardoor de truc meer dan eens slaagt, met veel leed tot gevolg.

Babbeltrucs

Criminelen hebben tegenwoordig een ongekend arsenaal aan babbeltrucs. Lees hier meer over hoe je kunt voorkomen dat jij of je familie slachtoffer wordt. 


Meer nieuws

Algemeen vandaag 12:56

Slot op twee illegale bordeelwoningen in Amstelveen

Amstelveen – In de wijken Keizer Karelpark en Westwijk zijn op last van burgemeester Tjapko Poppens twee woningen gesloten omdat ze werden gebruikt voor illegale prostitutie. De gemeente en de politie kwamen de adressen op het spoor na meldingen van inwoners

Politiek vandaag 10:54

Nieuwbouw of renovatie zwembad De Meerkamp? Duidelijkheid in 2025

Amstelveen – Er komt in het voorjaar van 2025 duidelijkheid of het verouderde en energieslurpende zwembad De Meerkamp gerenoveerd wordt, of dat er een nieuw zwembad wordt gebouwd. Het College van B en W was van plan rond 2028 met een uitwerking van plannen voor De Meerkamp te komen, maar op initiatief van Burgerbelangen Amstelveen (bbA) en D66 wordt de beslissing over de toekomst van het zwembad naar voren gehaald.

Amstelveen van voorheen gisteren 21:00

Amstelveen van voorheen (412)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 412 een oude prentbriefkaart uit 1935 van het Oude Dorp met (links) de eerste Albert Heijn van Amstelveen. Het filiaal opende in 1924 de deuren, Albert Heijn zit dus inmiddels 100 jaar in Amstelveen.

Verkeer & Vervoer gisteren 08:00

Vandaag is de dag dat Tram 25 officieel naar Uithoorn rijdt

Amstelveen / Uithoorn - Tram 25 doet vanaf vandaag, zondag 21 juli, officieel ook Uithoorn aan. Het project Uithoornlijn is daarmee afgerond en de tramverbinding Amsterdam Zuid - Amstelveen - Uithoorn is een feit.