Diverse voorspellingen beloven geen politieke aardverschuiving in Amstelveen, maar het is koffiedik kijken

Amstelveen - Het is koffiedik kijken, maar als we een aantal niet-representatieve voorspellingen rond de gemeenteraadsverkiezingen in Amstelveen moeten geloven zijn er twee partijen in Amstelveen die tijdens de gemeenteraadsverkiezingen de beste papieren hebben om de grootste te worden.

Dat zijn VVD en D66, ook momenteel de grootste partijen van Amstelveen. Niet heel verrassend dus, maar wellicht zitten de polletjes en voorspellingen er wel helemaal naast. 

Exitpoll lijsttrekkersdebat: VVD, D66, GL
In de (niet-representatieve) exitpoll van het Amstelveense lijsttrekkersdebat – afgelopen vrijdag georganiseerd door gemeente Amstelveen - kwamen VVD en D66 als grootste partijen uit de bus, gevolgd door GroenLinks. Dat zijn nu ook de grootste drie partijen van Amstelveen.  

Poll AmstelveenZ: VVD, D66, AVA 
Uit een poll op deze website – ook niet representatief - waarin wordt gevraagd op welke partij stem jij? – voeren VVD en D66 woensdagmiddag 16 maart 15.00 uur de ranglijst aan, gevolgd door de lokale partij Actief voor Amstelveen (AVA) op een derde positie. 

Scholierenverkiezingen: D66, VVD, GVA
In een scholierenverkiezing van ProDemos in Amstelveen worden VVD en D66 ook als grootste partijen van Amstelveen genoemd: met dat verschil dat D66 groter wordt dan de VVD.  Volgens deze stemming scoorde de lokale partij Goed voor Amstelveen (GVA) een derde plek.

Voorspellingen omroepen: VVD grootste
Een voorspelling van de politieke redactie van de lokale omroep RTVA gaat ervan uit dat VVD de grootste partij zal blijven en volgens de politieke kenner van de internetomroep AAN! moet het eveneens gek lopen wil VVD niet tot de grootste partij worden uitgeroepen. Beide omroepen vermoeden een college waarin VVD en D66 leidend zijn.


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer vandaag 10:10

Nachtelijke afsluitingen geschrapt na superieur werkweekend: 'Alles zat mee'

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan zijn afgelopen weekend dermate  voorspoedig verlopen dat het niet meer nodig is om ook de nachten tot en met 11 mei te gebruiken voor werkzaamheden. De wegen onder het viaduct zijn komende twee weken ook gewoon beschikbaar, in tegenstelling tot eerder gecommuniceerd. ‘Een kwestie van een goede planning en ook wat geluk,’ verklaart Tom Paton van aannnemer VeenIX over het succesvolle werkweekend waarin 60 uur non-stop werd doorgewerkt. 

Sport gisteren 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.

112 gisteren 11:44

Reanimatie in lijnbus; Legmeerdijk tijdelijk afgesloten

Aalsmeer - Hulpdiensten zijn vanmorgen opgeroepen vanwege een medische noodsituatie in een R-netbus (357) van Connexxion. De bus is stilgezet op de Legmeerdijk in Aalsmeer en de weg is afgesloten om ruimte te bieden aan hulpdiensten, die een reanimatie moesten uitvoeren.