VTF

Dode bij schietpartij in Buitenveldert

Amstelveen - Aan Imstenrade in Amsterdam Buitenveldert, vlakbij de grens met Amstelveen, is vanmorgen omstreeks 8 uur strafrechtadvocaat Wiersum doodgeschoten. 

De schutter, volgens de politie een man tussen de 16 en 20 jaar, vluchtte te voet richting de Van Boshuizenstraat. Een signalement van de verdachte werd gedeeld via Burgernet. Ook de politiehelikopter zocht vanuit de lucht mee naar de dader. Voor zover bekend is er nog niemand aangehouden. 

Volgens diverse media waaronder De Telegraaf is het slachtoffer de advocaat van kroongetuige Nabil B. - in het liquidatieproces Marengo. Dat is inmiddels bevestigd door de politie.


Foto: Davey Photography, Rob Franken

Hulpdiensten rukten massaal uit maar konden niks meer voor het slachtoffer betekenen. De omgeving is ruim afgezet. De politie heeft de zaak in onderzoek.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 18:13

Museumspoorlijn Amstelveen definitief tot monument verklaard

Amstelveen - Het Amstelveense gedeelte van de museumspoorlijn die loopt tussen Bovenkerk in Amstelveen en het Haarlemmermeerstation in Amsterdam, is vandaag definitief aangewezen als gemeentelijk monument vanwege de cultuurhistorische waarde.   

Verkeer & Vervoer gisteren 14:17

Amstelveen stelt verbreding van Bovenkerkerweg uit: nu te duur

Amstelveen - De verdubbeling van de drukke Bovenkerkerweg wordt uitgesteld tot 2023. Tijdens de voorbereiding is gebleken dat de weg in z’n geheel vernieuwd moet worden en deze extra kosten wil de gemeente niet maken tijdens de coronacrisis. 

Zakelijk gisteren 09:44

JobZ: Centralpoint zoekt accountmanager

Amstelveen - Centralpoint, de grootste IT-reseller van de Benelux en gevestigd in Amstelveen, groeit nog steeds en zoekt een nieuwe accountmanager. 

Algemeen 25 mei 2020 18:23

Amstelveen is jarig

Amstelveen - De verjaardag van Amstelveen, vorig jaar nog groots gevierd met het evenement 24H, gaat dit jaar in stilte voorbij door de corona-maatregelen. Amstelveen is vandaag (25 mei) 621 jaar oud geworden.