Bloemen bij de rotonde Beneluxbaan/Sportlaan
112

Dodelijk ongeval Beneluxbaan/Sportlaan: onderzoek nog gaande

Amstelveen - Het politie-onderzoek naar een fataal gebleken aanrijding op de rotonde Sportlaan/Beneluxbaan is nog gaande. Op de plek van het ongeval, dat op 23 juli plaatsvond,  is een kleine herdenkingsplek ingericht voor het slachtoffer.

Op de bewuste vrijdag werd bij de rotonde een fietser geschept door een auto. De fietser, die op een elektrische fiets reed, werd ernstig gewond overgebracht naar het ziekenhuis.

De politie meldt dat de fietser op 4 augustus aan zijn verwondingen is overleden. Het onderzoek naar de fatale aanrijding is echter nog niet afgerond; over de exacte toedracht van de aanrijding kunnen dus nog geen officiële mededelingen worden gedaan.  

112_dodelijk_ongeval_sportlaan_hooplaan.jpg
De VOA was de bewuste vrijdagmiddag ter plaatse

Bij ernstige verkeersongevallen onderzoekt de afdeling Verkeers Ongevallen Analyse (Forensische Opsporing-verkeer) van de politie de toedracht van een ongeval. Hierbij wordt over het algemeen gekeken naar remsporen, krassporen, voertuig- en slachtofferposities wat vervolgens fotografisch wordt vastgelegd.

Van de betrokken voertuigen wordt de technische staat onderzocht, overzichtsfoto's gemaakt, de schade vastgelegd en data veiliggesteld. Ook kunnen er (snelheids)metingen en reconstructies plaatsvinden.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.

Zakelijk gisteren 18:59

Nieuw kleinschalig kinderdagverblijf in Amstelveen: ‘t Schooltje

Amstelveen – Kinderdagverblijf ’t Schooltje heeft de deuren geopend in Amstelveen. Deze kleinschalige en kwalitatief hoge opvang is gevestigd in een vrijstaand pand met tuin en biedt een verticale groep voor kinderen van 0 tot 4 jaar oud.

Verkeer & Vervoer gisteren 10:10

Nachtelijke afsluitingen geschrapt na superieur werkweekend: 'Alles zat mee'

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan zijn afgelopen weekend dermate  voorspoedig verlopen dat het niet meer nodig is om ook de nachten tot en met 11 mei te gebruiken voor werkzaamheden. De wegen onder het viaduct zijn komende twee weken ook gewoon beschikbaar, in tegenstelling tot eerder gecommuniceerd. ‘Een kwestie van een goede planning en ook wat geluk,’ verklaart Tom Paton van aannnemer VeenIX over het succesvolle werkweekend waarin 60 uur non-stop werd doorgewerkt. 

Sport 23 apr. 2024 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.