Doe mee aan het NK Tegelwippen: zo werkt het [Video]

Amstelveen - Amstelveen doet dit jaar opnieuw mee aan het NK Tegelwippen. Om Amstelveners aan te moedigen haalt de gemeente dit jaar tussen mei en oktober op gezette dagen gratis oude tuintegels op, als deze vervangen worden voor groen.

Vorig jaar deed Amstelveen voor het eerst mee aan het NK Tegelwippen en wipten inwoners gezamenlijk meer dan negenduizend tegels uit hun tuinen. Dit jaar zijn er al 6.500 tegels gewipt.

Uiteraard hoopt wethouder Floor Gordon (Duurzaamheid) dat Amstelveen nog veel tegels vervangt voor groen. Ze legt alles over NK Tegelwippen uit in bijgaande video.

Met het terugbrengen van het aantal tegels in Amstelveen kan wateroverlast door extreme stortbuien  worden voorkomen. Bovendien kan de grond beter water vasthouden bij lange periodes van droogte en in tijden van hitte zorgt groen voor meer koelte. En in een natuurlijke omgeving krijgen planten en dieren ook een plek.

Amstelveen Rainproof: Doe mee aan het NK

Gemeente Amstelveen helpt inwoners met tegelwippen door tot en met september op speciale ophaaldagen oude tegels gratis voor u af te voeren in ruil voor groen. Ga voor de voorwaarden, de ophaaldagen en aanmelding naar amstelveenrainproof.nl en wip ook tegels uit je tuin ten faveure van groen!

Klik op onderstaande Play Button om de video te zien:


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer vandaag 11:43

Let op: Rijksweg A9 bij Amstelveen maandagochtend langer dicht

Amstelveen - Rijksweg A9 bij Amstelveen (traject Badhoevedorp-Holendrecht) zal niet maandagochtend om 05.00 uur weer worden opengesteld, maar op z'n vroegst om 07.00 uur. Weggebruikers in de maandagochtendspits (17 juni) moeten hierdoor rekening houden met forse extra reistijd die kan oplopen tot een uur.

Horeca vandaag 10:11

Amstelveense horeca-stadions klaar voor Oranje!

Amstelveen - Het Europees Kampioenschap is losgebarsten en de diverse Amstelveense horecastadions zijn helemaal klaar voor de wedstrijden van oranje! Te beginnen met de wedstrijd tegen Polen, vanmiddag om 15.00 uur. 

Columns vandaag 09:00

Column Geertje Visser: Ik ben niet gek. Ik ben een vliegtuig.

Amstelveen - Het kabinet gaat de krimpplannen voor Schiphol aanpassen, kopte de krant vorige week. Waren 500.000 vluchten per jaar eerst écht te veel en zou er nu dan toch écht gekrompen worden naar 440.000 vluchten (hand erop, erewoord, beloofd), nu vinden ze in Den Haag 470.000 vluchten – 1287 per dag – óók best heel prima. Ik bedoel, als je een beetje kunt sjoemelen met milieuvergunningen en geluidsnormen, dan kun je gerust ook een beetje sjoemelen met gemaakte beloftes. Merken ze niets van, dat gepeupel onder die aanvliegroutes. Die mensen zijn toch alleen maar bezig met zaniken en zeiken over geluid, die hebben niet eens tijd om het nieuws bij te houden. Bovendien, hadden ze daar maar lekker niet moeten gaan wonen. Betaalbare huizen genoeg in dit land, dus álle kans om gewoon te verkassen. Ja toch.

Verkeer & Vervoer gisteren 15:23

Wind speelt werkzaamheden A9 parten: brugdek Schipholbrug nog niet ingehesen

Amstelveen - In verband met de voorspelde windverwachting is zaterdagmiddag nog altijd niet gestart met het inhijsen van het nieuwe dek van de Schipholbrug in de A9 bij Schiphol. Dit betekent in elk geval dat de A9 ook zondag 16 juni de hele dag in beide richtingen dicht blijft.