‘Doorgaand verkeer weren uit Bankras-Kostverloren’

Amstelveen – Het college van B en W wil ook in de toekomst doorgaand verkeer weren uit de woonwijk Bankras-Kostverloren en is geen voorstander van het openstellen van de Marathonlaan en Olympiadelaan voor doorgaand verkeer.

‘Doorgaand verkeer hoort thuis op het hoofdwegennet in Amstelveen en daarmee op de wegen om de wijk heen. Dat is ook de reden dat in 2003 een verkeersbesluit is genomen om doorgaand verkeer onmogelijk te maken door middel van drie bussluizen op de Olympiadelaan’, aldus het college in een brief aan de gemeenteraad.

Verkeersdruk

In verband met de huidige verkeersdruk (met name op het kruispunt Oranjebaan/Camera Obscuralaan) en gevreesde extra verkeersdruk als de werkzaamheden aan de te vernieuwen Rijksweg A9 beginnen, gingen er stemmen op om de Marathonlaan en Olympiadelaan open te stellen voor doorgaand verkeer.

Clausule

Het college is hier geen voorstander van. Het gerucht dat in koopcontracten van bewoners aan de Marathonlaan en Olympiadelaan een clausule zou zijn opgenomen dat er nooit doorgaand verkeer op de twee straten mag komen, is door het college naar het Rijk der fabelen verwezen.

Oranjebaan

Om extra verkeersoverlast te voorkomen tijdens de werkzaamheden aan de A9, komen er  de komende periode extra rijstroken en opstelstroken op de Oranjebaan en worden verkeersregelinstallaties aangepast. De gemeente heeft daartoe dit voorjaar een overeenkomst geslotenmet Rijkswaterstaat.

Calamiteitenverbinding

Wel overweegt het college de huidige ‘calamiteitenverbinding’ in de Marathonlaan achter de Brandweerkazerne tijdelijk (gedurende de afsluiting van de toe- en afrit A9 oostzijde Keizer Karelweg in de periode 2021 t/m 2024) open te stellen voor het verkeer. Het verkeer uit de wijk Bankras-Kostverloren heeft dan een tweede mogelijkheid om de wijk te verlaten richting Oranjebaan als blijkt dat het verkeer op het kruispunt Oranjebaan-Camera Obscuralaan onvoldoende doorstroomt. Of dit wegvak van de Marathonlaan wordt opengesteld en zo ja wanneer, voor welk verkeer en hoe lang; daar is nog geen besluit genomen.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 09:47

14-jarige Amstelvener aangehouden om bankhelpdeskfraude

Amstelveen - Een 14-jarige Amstelvener is begin april aangehouden vanwege bankhelpdeskfraude. De puber werd gepakt toen hij in Hengelo bij de woning van een 79-jarig slachtoffer, zogenaamd namens de bank diens pinpas en telefoon kwam ophalen.

Algemeen gisteren 09:16

Documentaire Gerlach 30 mei op televisie

Amstelveen - De documentaire Gerlach, over de laatste akkerbouwer in Amstelveen, is een grote hit. Na een succesvolle bioscooprelease met maar liefst landelijk 25.000 bezoekers, wordt de prijswinnende docu op 30 mei uitgezonden op tv op NPO2 door KRO-NCRV.