Davey Photography, Davey Baas
112

Doorrijder gepakt na scheppen scooterrijder op rotonde: slachtoffer ernstig gewond

Amstelveen - Een automobilist die ervandoor ging nadat hij donderdag aan het eind van de middag een scooterrijder had geschept op de rotonde van de Groen van Prinstererlaan/Van Heuven Goedhartlaan is door de politie opgepakt.

Dat bevestigt een politiewoordvoerder, die meldt dat de scooterrijder ernstig gewond is geraakt bij de aanrijding.

De automobilist ging er na het ongeval vandoor zonder zich te bekommeren over het gewond geraakte slachtoffer. Nadat omstanders zich in eerste instantie over de scooterrijder hadden ontfermd, heeft de toegesnelde ambulancedienst de medische hulp overgenomen en hem met spoed naar het ziekenhuis gebracht. 

Losgeraakte kentekenplaat

De vluchtende automobilist kon snel worden getraceerd. Wat daarbij hielp is dat een ketenkenplaat van de auto was losgeraakt bij de botsing en op de plek van het ongeval was achtergebleven. De politie trof de wagen, een Volkswagen Golf, al vrij snel op een parkeerplaats in de omgeving van het Stadshart aan, nota bene vlakbij het Amstelveense politiebureau.

Bestuurder aangehouden

De bestuurder is daarbij aangehouden en in de boeien geslagen: hem wordt het verlaten van de plaats van het ongeval en roekeloos rijgedrag ten laste gelegd. De betrokken auto is door een politiekraan naar de plaats van het ongeval gesleept, waar de dienst Verkeersongevallenanalyse (VOA) van de politie inmiddels een onderzoek had opgestart. Met de auto en de scooter werd een reconstructie gemaakt van de aanrijding.

112_scooter_aamgereden_auto rijdt door.jpg
Davey Photography, Davey Baas & Rob Franken


Meer nieuws

Algemeen gisteren 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.

Zakelijk gisteren 18:59

Nieuw kleinschalig kinderdagverblijf in Amstelveen: ‘t Schooltje

Amstelveen – Kinderdagverblijf ’t Schooltje heeft de deuren geopend in Amstelveen. Deze kleinschalige en kwalitatief hoge opvang is gevestigd in een vrijstaand pand met tuin en biedt een verticale groep voor kinderen van 0 tot 4 jaar oud.

Verkeer & Vervoer gisteren 10:10

Nachtelijke afsluitingen geschrapt na superieur werkweekend: 'Alles zat mee'

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan zijn afgelopen weekend dermate  voorspoedig verlopen dat het niet meer nodig is om ook de nachten tot en met 11 mei te gebruiken voor werkzaamheden. De wegen onder het viaduct zijn komende twee weken ook gewoon beschikbaar, in tegenstelling tot eerder gecommuniceerd. ‘Een kwestie van een goede planning en ook wat geluk,’ verklaart Tom Paton van aannnemer VeenIX over het succesvolle werkweekend waarin 60 uur non-stop werd doorgewerkt. 

Sport 23 apr. 2024 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.