Inter Visual Studio, Lorenzo Derksen
112

Doorrijder laat fietser zwaargewond achter na ongeval Aalsmeer: politie opent zoektocht

Aalsmeer - De politie heeft een zoektocht geopend naar een doorrijder die vanmorgen aan de Stommeerkade in Aalsmeer betrokken was bij een ernstig ongeval met een fietser. De 53-jarige fietser uit Hoofddorp werd vanmorgen vroeg in kritieke toestand aangetroffen op het wegdek. Het vermoeden is dat hij van achteren is aangereden.

Rond 05.50 uur vanmorgen (12 mei) kreeg de politie een melding dat op de Stommeerkade een gewonde man was gevonden door een voorbijganger. Toen de hulpdiensten arriveerden, bleek het slachtoffer er slecht aan toe te zijn en werd hij in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis.

N196

Het vermoeden is dat het slachtoffer uit de richting van de N196 fietste en ging in de richting van de Opheliaweg/Aalsmeerderweg en van achteren is aangereden.  Na de aanrijding reed de bestuurder van het betrokken voertuig door en liet het slachtoffer zwaargewond achter. Ter plaatse heeft het verkeersongevallen team van de politie uitgebreid onderzoek gedaan. De Stommeerkade is een bekende woon-werk verbinding voor mensen die van een naar de bloemenveiling gaan.

Getuigen

De politie doet een dringend beroep op de bestuurder van het betrokken voertuig om zich te melden bij de politie. De politie is op zoek naar getuigen en vragen hen zich te melden bij de politie via 0900-8844. Dat geldt ook voor mensen die mogelijk beeldmateriaal hebben uit de omgeving, bijvoorbeeld van een bewakingscamera of bijvoorbeeld een dashcam. Tips en beeldmateriaal kunnen ook rechtstreeks worden gestuurd naar de politie via een speciaal tipformulier opde politiewebsite.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 15:20

E-waste Race: schoolklassen zamelen zoveel mogelijk elektronisch afval in

Amstelveen - Zes basisschoolgroepen uit Amstelveen doen dit jaar weer mee aan de E-waste Race. De deelnemende klassen gaan bijna vier weken lang zoveel mogelijk klein elektronisch afval of E-waste inzamelen zodat dit hergebruikt of gerecycled kan worden. De organisatie E-waste Race verzorgt verschillende lessen voor de kinderen. 

Algemeen vandaag 11:49

AVA boos over schrappen tijdelijke voetgangersbrug over A9: ‘Onvoorstelbaar’

Amstelveen - De lokale politieke partij Actief voor Amstelveen (AVA) is boos en vindt het onbegrijpelijk dat de tijdelijke voetgangersbrug over Rijksweg A9, ter hoogte van het Bovenlandpad, uit de verbouwingsplannen is geschrapt omdat de brug niet zou passen. ‘Wij vinden het onvoorstelbaar,’ zegt AVA-fractievoorzitter Michel Becker.

Amstelveen van voorheen gisteren 21:19

Amstelveen van voorheen (299)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 299 een oude foto uit 1979 van de bouw van het raadhuis aan de oever van De Poel.