(v.l.n.r): Wethouder Van Ballegooijen, Naomi Tas (bestuurder RIBW K/AM), Bionda Olivier (Villex), wethouder Ellermeijer voor het gebouw aan de Graaf Janlaan

Doorstart-woonstudio’s aan Graaf Janlaan in Randwijck

Amstelveen - In een pand aan de Graaf Janlaan in de wijk Randwijck in Amstelveen gaat de gemeente veertien woonstudio’s realiseren voor mensen die tijdelijk onderdak nodig hebben.

Het gebouw aan de Graaf Janlaan krijgt vanaf medio juli een nieuwe bestemming: de studio’s moeten voor de bewoners gaan fungeren als een springplank naar een nieuwe, andere woning.

Deze maand start de renovatie van het pand. De verwachting is dat er begin juli veertien zelfstandige studio’s zijn gecreëerd met een keuken en badkamer. De studio’s zijn in principe voor iedereen vanaf 18 jaar (evt met minderjarige kinderen) die vanwege allerlei redenen tussen wal en schip zijn geraakt wat betreft huisvesting.

Doorstart

De gemeente Amstelveen gaat het project aan met RIBW K/AM en beheerpartij Villex. De studio’s komen beschikbaar voor mensen die een doorstart in hun leven nodig hebben, iets waar een eigen woning enorm bij helpt. ‘Denk hierbij aan een persoon die door een scheiding een nieuwe woning nodig heeft, maar die nog niet heeft gevonden. Gezamenlijk blijven wonen tot er voor diegene (of ex-partner) een permanente woning is gevonden, is geen optie. Hij of zij kan nu op de Graaf Janlaan in alle rust naar een eigen huis zoeken’, meldt de gemeente.

Tijdelijke woonplek

 "Het project aan de Graaf Janlaan is een mooi voorbeeld van een publiek-private samenwerking”, zegt wethouder Rob Ellermeijer (Wonen, VVD). “Met deze samenwerking kunnen we iets betekenen voor inwoners die met een tijdelijke woonplek rust vinden om hun leven weer op orde te krijgen.” 

De situaties verschillen. De één kan met hulp van urgentie wellicht na drie maanden al ergens onderdak vinden, een ander vindt misschien na een half jaar buiten de regio een geschikte woonplek. RIBW K/AM ondersteunt de bewoners met deze duurzame uitstroom met een plan, waarmee ze systematisch en stap voor stap worden begeleid naar reguliere huisvesting.

Dakloos in Amstelveen

Wethouder Marijn van Ballegooijen (Zorg en Welzijn): “We zien in onze gemeente een toenemend aantal inwoners dat door een scheiding of verlies van een baan dakloos wordt. De 14 woningen in Graaf Janlaan zijn een oplossing voor deze inwoners. De gemeente werkt aan nog meer oplossingen voor deze doelgroep. Door inwoners een woning te bieden voorkomen we dat er problemen ontstaan met werk, geld of mentale gezondheid.”

RIBW K/AM

Linda Pastor, manager RIBW K/AM: “Wij vinden het heel belangrijk dat er een goede bestemming voor ons pand komt, en dat wij samen met de gemeente Amstelveen de bewoners kunnen ondersteunen in het tot rust komen na een moeilijke periode in hun leven en in het zoeken naar passende woonruimte.”

De gemeente Amstelveen werkt samen met De Regenbooggroep, Aalsmeer, Ouder-Amstel, Uithoorn en Diemen aan het terugdringen van dak- en thuisloosheid. De Graaf Janlaan is één van de projecten die hieraan bijdraagt.


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer vandaag 10:13

Hinder door afgesloten A9 Amstelveen

Amstelveen - Lokaal en regionaal verkeer ondervindt dit weekeinde hinder van de afsluiting van Rijksweg A9 door Amstelveen.

Sport vandaag 10:00

Nieuwe manager zwembad: Menno Valk staat in de startblokken

Amstelveen - Kortere wachtlijsten voor de zwemles, meer aqua activiteiten, nieuwbouwplannen. De nieuwe manager van zwembad De Meerkamp, Menno Valk, staat te popelen om het avontuur aan te gaan. De gedreven manager heeft zijn sporen verdiend in de wereld van zwembaden exploitatie. Maar ook in het water is de Almeerder ervaren en heeft jarenlang op hoog niveau waterpolo gedaan. Kortom, hoogste tijd voor een kennismaking.

Horeca gisteren 19:00

Stadshart Horeca Hits (2): Speciaalbier, cocktails & fingerfood van Bar Dixie - Beer & Kitchen

Amstelveen - Nu de horeca weer open is belicht AmstelveenZ.nl in samenwerking met Shopping Centre Stadshart Amstelveen de komende periode in de rubriek Stadshart Horeca Hits diverse bestsellers en gewilde gerechten uit de horecazaken in en rond het Stadshart. In deze tweede aflevering: speciaalbier & cocktails in combinatie met fingerfood van Bar Dixie – Beer & Kitchen.