AmstelveenZ

Doortrekken Amstelveenlijn naar Uithoorn nog toekomstmuziek

AMSTELVEEN - Van enige besluitvorming over het doortrekken van de Amstelveenlijn richting Uithoorn  is voorlopig nog geen sprake.

Dat liet wethouder Jeroen Brandes (Verkeer, PvdA) vanavond (dinsdag 19 mei) weten in de commissie Ruimte, Wonen & Natuur op vragen van Tessa van Wijnen van GroenLinks. Hoewel reeds in het najaar van 2014 in Stadsregio-verband werd besloten de plannen voor een doortrekking te onderzoeken, had Van Wijnen begrepen dat er opeens flink vaart zat achter de plannen.

Buslijn 170
Ze vond het vreemd dat het onderwerp nog niet aan de orde is geweest in de Amstelveense politiek en maakte zich namens haar partij  zorgen over het mogelijk verdwijnen van buslijn 170 en verlies van fijnmazigheid in het openbaar vervoer, mocht de doortrekking werkelijkheid worden.

Vaart
Brandes stelde dat Uithoorn inderdaad de nodige vaart achter de onderzoeksfase voor een doortrekking heeft gezet, maar dat van beslissingen nog lang geen sprake is.  Hij stelde Van Wijnen gerust met de opmerking dat het onderwerp in de commissie op de agenda komt zodra de onderzoeksfase is afgerond. De wethouder zei wel dat het van essentieel belang is dat de buslijnen 170-172 blijven bestaan. 'Maar in welke frequentie, daar moeten we het nog over hebben,' voegde hij toe.

Op de foto
Het traject van de huidige Amstelveenlijn.

 


Meer nieuws

Wonen vandaag 13:36

Inwoners en ondernemers kunnen meedenken over inrichting Nieuw Legmeer

Amstelveen - Het college van B en W van Amstelveen heeft 28 mei besloten het voorlopig ontwerp Stedenbouwkundig Plan vrij te geven voor participatie. Omwonenden van en eigenaren en ondernemers op Legmeer kunnen de komende tijd meedenken over de inrichting en functies voor de nieuwe woon-werkwijk Nieuw Legmeer.

Algemeen vandaag 13:19

Speel Hunted Amstelveen en probeer uit handen van politie te blijven

Amstelveen - Zaterdag 8 juni is Randwijck het decor voor Hunted, een spel gebaseerd op het populaire tv-programma. Jongeren uit Amstelveen tussen de 14 en 18 jaar oud kunnen op een speelse manier uit de handen van de politie en handhaving proberen te blijven. 

Algemeen vandaag 11:39

Documentaire Gerlach 13 juni op televisie

Amstelveen - De documentaire Gerlach, over de laatste akkerbouwer in Amstelveen, is een grote hit. Na een succesvolle bioscooprelease met maar liefst landelijk 25.000 bezoekers, wordt de prijswinnende docu op 13 juni uitgezonden op tv op NPO2 door KRO-NCRV. Aanvankelijk zou Gerlach op 30 mei op televisie te zien zijn, maar deze datum is nu verschoven.

Onderwijs & Educatie vandaag 09:45

Nieuw kinderdagverblijf ’t Schooltje in Amstelveen

Amstelveen - Dit jaar heeft kinderdagverblijf 't Schooltje haar deuren geopend in Randwijck in Amstelveen. Zij bieden een kleinschalig, kwalitatief hoge kinderopvang aan voor kinderen van 0 tot 4 jaar oud. Op de verticale groep kunnen de kinderen samen spelen, van elkaar leren en krijgen zij de ruimte om persoonlijke successen te ervaren.