Dorpentocht

Dorpentocht: fietsen voor het goede doel

Amstelveen - De Stichting Dorpentocht houdt zondag 3 juni 2018 voor de 41e keer een recreatieve fietstocht door de Amstellandregio, waarvan de opbrengst bestemd is voor een goed doel. Dit jaar is Stichting Dorpentocht bijzonder verheugd om met de opbrengst van de fietstocht de Stichting Jarige Job te kunnen helpen.

De Dorpentocht 2018 kent net als voorgaande jaren weer twee afstanden; de traditionele afstand van 55 kilometer en een korte route van circa 35 kilometer. De hoofd-startpost is net als vorig jaar in het gebouw van het Keizer Karel College aan Elegast 5 te Amstelveen, maar er zijn diverse startposten in de regio. Deelnemers kunnen genieten van een gezellige dag in een mooie omgeving tijdens een zorgvuldig voorbereide fietstocht, en dit alles ten behoeve van het goede doel: stichting Jarige Job.

Stichting Jarige Job

Stichting Jarige Job trakteert kinderen uit de armste gezinnen in onze samenleving op een verjaardag. Jarige Job geeft geen geld maar een complete verjaardagsbox aan de ouders, zodat zij van de verjaardag van hun kind een echte feestdag kunnen maken. 

Startposten

De startposten van de Dorpentocht liggen dit jaar in: Amstelveen, Amsterdamse Bos, Sloten, Badhoevedorp, Schiphol Noord, Aalsmeer en Uithoorn.  Op de website www.dorpentocht.net zijn de exacte adressen en afstanden vermeld. Bij veel van deze startplaatsen zijn voldoende parkeerplaatsen voor het geval deelnemers met de auto naar de start  komen.

Controleposten

Behalve de zeven startplaatsen zijn er onderweg ook twee controleposten. Bij meerdere posten is het mogelijk om iets te eten en/of te drinken. In de routebeschrijving zijn deze plaatsen duidelijk aangegeven. ook kunnen deelnemers langs de route bij diverse horecagelegenheid iets nuttigen. Bij elke post ontvangen deelnemers een stempel met een letter op de deelnemerskaart. De letters vormen samen het codewoord van de dag en dit woord heeft zoals altijd te maken met het goede doell.

Goede organisatie

De Dorpentocht staat bekend om de goede organisatie en brengt deelnemers langs de meest schitterende plekken in de omgeving. 'En zoals u gewend bent ieder jaar een andere route. De Stichting Dorpentocht steekt elk jaar veel tijd en moeite in het vinden van fietspaden waar u nog niet eerder geweest bent. En na afloop van uw fietstocht ontvangt u zoals gebruikelijk natuurlijk het fel begeerde erelint. Deze fraai uitgevoerde herinnering is uw bewijs van deelname. Er zijn fietsers die intussen alle 40 voorgaande exemplaren hebben verzameld.', aldus de organisatie.

Deelnemerskaart

De kosten van deelname bedragen € 4,50 (op de dag van de tocht), maar u betaalt slechts € 3,50 als u vooraf bij één van de voorverkoopadressen een deelnemerskaart aanschaft (zie onder). En wederom is er weer de mogelijkheid een deelnemerskaart via de website www.dorpentocht.net te bestellen. Dan betaalt u € 4,00 (inclusief verzendkosten).

 


Meer nieuws

Politiek vandaag 13:10

Amstelveen moet vaart maken met opwekken van duurzame energie

Amstelveen –  Het is nog niet bijster goed gesteld met het opwekken van duurzame energie in Amstelveen. Om straks aan de doelstellingen voor 2030 te kunnen voldoen hebben oppositiepartijen CDA en Burgerbelangen Amstelveen (bbA) samen met coalitiepartij D66 de handen ineen geslagen om een versnelling van de lokale verduurzamingsopgave in gang te kunnen zetten.

Politiek vandaag 09:52

Veiligheidssubsidie werkt: geen inbraken meer door achterpadbeveiliging

Amstelveen – Gemeente Amstelveen draagt via een subsidieregeling financieel bij aan hang- en sluitwerk en kleine veiligheidsprojecten voor inwoners en bedrijven die hun objecten beter willen beveiligen. De regeling is aantoonbaar effectief, zo stelt raadslid Benjamin Smalhout (VVD) die tijdens de afgelopen raadsvergadering aandacht vroeg voor de subsidieregeling.

Verkeer & Vervoer gisteren 13:20

Woningen Oude Dorp en pastorie Annakerk tegen de vlakte voor verbreding A9

Amstelveen - Om ruimte te maken voor de verbreding en verdiepte aanleg van de A9 Amstelveen worden diverse woningen in het Oude Dorp, maar ook de pastorie naast de Annakerk, binnen enkele maanden gesloopt. De panden staan op de plek waar straks de extra rijstroken komen en de overkapping Oude Dorp wordt gerealiseerd.

Verkeer & Vervoer gisteren 10:13

Vernieuwd kruispunt Sportlaan/Beneluxbaan gaat eind juli open

Amstelveen - Het vernieuwde kruispunt Sportlaan/Beneluxbaan opent naar verwachting vrijdag 31 juli 2020. Vanaf juni moet het verkeer rekening houden met veel wisselende omleidingen en afsluitingen om het kruispunt definitief gereed te kunnen maken.

Algemeen gisteren 10:01

5 keer een check om het op je werk leuk (en vol) te houden

Brigitte Kaandorp zong ‘Ik heb een zwaa-aa-aar leven’. Als jij daar zaken in herkent als het gaat om je werkzame leven, wordt het tijd om veranderingen aan te brengen. Hier volgen vijf adviezen om weer fris en fruitig naar je werk te gaan.