Dorpentocht: fietsen voor het goede doel

Dorpentocht: fietsen voor het goede doel Foto: Dorpentocht

Amstelveen - De Stichting Dorpentocht houdt zondag 3 juni 2018 voor de 41e keer een recreatieve fietstocht door de Amstellandregio, waarvan de opbrengst bestemd is voor een goed doel. Dit jaar is Stichting Dorpentocht bijzonder verheugd om met de opbrengst van de fietstocht de Stichting Jarige Job te kunnen helpen.


- Lees verder onder deze advertentie -

De Dorpentocht 2018 kent net als voorgaande jaren weer twee afstanden; de traditionele afstand van 55 kilometer en een korte route van circa 35 kilometer. De hoofd-startpost is net als vorig jaar in het gebouw van het Keizer Karel College aan Elegast 5 te Amstelveen, maar er zijn diverse startposten in de regio. Deelnemers kunnen genieten van een gezellige dag in een mooie omgeving tijdens een zorgvuldig voorbereide fietstocht, en dit alles ten behoeve van het goede doel: stichting Jarige Job.

Stichting Jarige Job

Stichting Jarige Job trakteert kinderen uit de armste gezinnen in onze samenleving op een verjaardag. Jarige Job geeft geen geld maar een complete verjaardagsbox aan de ouders, zodat zij van de verjaardag van hun kind een echte feestdag kunnen maken. 

Startposten

De startposten van de Dorpentocht liggen dit jaar in: Amstelveen, Amsterdamse Bos, Sloten, Badhoevedorp, Schiphol Noord, Aalsmeer en Uithoorn.  Op de website www.dorpentocht.net zijn de exacte adressen en afstanden vermeld. Bij veel van deze startplaatsen zijn voldoende parkeerplaatsen voor het geval deelnemers met de auto naar de start  komen.

Controleposten

Behalve de zeven startplaatsen zijn er onderweg ook twee controleposten. Bij meerdere posten is het mogelijk om iets te eten en/of te drinken. In de routebeschrijving zijn deze plaatsen duidelijk aangegeven. ook kunnen deelnemers langs de route bij diverse horecagelegenheid iets nuttigen. Bij elke post ontvangen deelnemers een stempel met een letter op de deelnemerskaart. De letters vormen samen het codewoord van de dag en dit woord heeft zoals altijd te maken met het goede doell.

Goede organisatie

De Dorpentocht staat bekend om de goede organisatie en brengt deelnemers langs de meest schitterende plekken in de omgeving. 'En zoals u gewend bent ieder jaar een andere route. De Stichting Dorpentocht steekt elk jaar veel tijd en moeite in het vinden van fietspaden waar u nog niet eerder geweest bent. En na afloop van uw fietstocht ontvangt u zoals gebruikelijk natuurlijk het fel begeerde erelint. Deze fraai uitgevoerde herinnering is uw bewijs van deelname. Er zijn fietsers die intussen alle 40 voorgaande exemplaren hebben verzameld.', aldus de organisatie.

Deelnemerskaart

De kosten van deelname bedragen € 4,50 (op de dag van de tocht), maar u betaalt slechts € 3,50 als u vooraf bij één van de voorverkoopadressen een deelnemerskaart aanschaft (zie onder). En wederom is er weer de mogelijkheid een deelnemerskaart via de website www.dorpentocht.net te bestellen. Dan betaalt u € 4,00 (inclusief verzendkosten).

 

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties