De Aquariusflat in de wijk Groenelaan

Dossier Amstelveense ‘horrorflat’ duurt voort: gemeente uit zorgen over Eigen Haard

Amstelveen - Gemeente Amstelveen heeft volmondig zorgen uitgesproken over de achterblijvende herhuisvesting van bewoners van de Aquariusflat  door woningcorporatie Eigen Haard.

Ook uit gemeente Amstelveen zorgen over de toewijzing van woningen aan Amstelveners door de woningcorporatie.

Aquariusflat

De Aquariusflat in de wijk Groenelaan kwam al meerdere keren in het nieuws als horrorflat vanwege ernstig achterstallig onderhoud. Uiteindelijk werd het plan gelanceerd de verouderde flat volledig te renoveren, maar daarvoor moeten de huidige bewoners geherhuisvest worden en dat verloopt niet volgens plan. 

Herhuisvesting

De gemeente wil van Eigen Haard weten met welke aanvullende maatregelen de corporatie komt om de gevraagde inhaalslag in 2020 te maken en bewoners te herhuisvesten. 

De gemeente laat in het vandaag uitgestuurde persbericht weten dat uit gesprekken met bewoners is gebleken dat sommige bewoners verhuisangst hebben: 'Er zijn veel onzekerheden en mede om die reden zien we dat ze onvoldoende reageren op voor hen geschikte woningen. 'Wij willen dat Eigen Haard deze bewoners intensiever gaat begeleiden naar een nieuwe woning gezien de miserabele woonsituatie in de flat en om vertraging bij de renovatie te voorkomen’, zegt wethouder Rob Ellermeijer (Wonen, VVD).

Toewijzing woningen aan Amstelveners

Ook zijn er zorgen over de toewijzing van woningen, legt de gemeente uit: 'De gemeente mag voor 25 procent van de verhuringen in de sociale woningvoorraad van Eigen Haard bepalen aan wie die woningen worden toegewezen; de zogenoemde ‘lokale beleidsruimte’. Wij hebben afgesproken dat al deze woningen worden toegewezen aan Amstelveners,' zegt Ellermeijer.

De toewijzing van woningen binnen de lokale beleidsruimte blijft echter achter. 'Wij vragen daarom nadrukkelijk aandacht voor de toepassing van de voorrangsregeling voor Amstelveners. Wij verzoeken de 25 procent lokale ruimte ten volle te benutten, zodanig dat voor het jaar 2020 nog een inhaalslag wordt gemaakt bij de woningtoewijzing aan Amstelveense woningzoekenden', zegt Ellermeijer.

'We hebben beide onderwerpen aangekaart in een brief aan de woningcorporatie,' zegt Ellermeijer. De brief aan de woningcorporatie is vorige week verstuurd.


Meer nieuws

Winkels vandaag 10:00

Nieuw op Kostverlorenhof: Aziatische delicatessenzaak MayVy

Amstelveen - Nog slechts enkele dagen wachten en dan zal delicatessenzaak MayVy haar deuren openen. Op 30 oktober komt wethouder Floor Gordon de winkel officieel openen. Eigenaresse Willow Le nodigt Amstelveners uit om op 30 en 31 oktober de nieuwe winkel te komen ervaren middels een heerlijke proeverij van Aziatische gerechten.

Corona Amstelveen gisteren 14:19

Na brief ook videoboodschap van burgemeester Amstelveen

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft, na een open brief aan alle Amstelveners eerder deze week, ook een videoboodschap uitgedaan aan inwoners, nu het aantal corona-besmettingen onder Amstelveners flink blijft toenemen.