Dossier Aquariusflat: 'Gezondheidsrisico’s met voldoende maatregelen omkleed’.

Dossier Aquariusflat: 'Gezondheidsrisico’s met voldoende maatregelen omkleed’. Foto: De Aquariusflat in de wijk Groenelaan

Amstelveen – Woningcorporatie Eigen Haard heeft volgens gemeente Amstelveen voldoende kunnen aantonen dat er geen grote gezondheidsrisico’s bestaan voor bewoners van de in verval geraakte Aquariusflat in de wijk Groenelaan.


- Lees verder onder deze advertentie -

Dat blijkt uit een gemeentelijk persbericht waarin wordt gesteld dat ‘de gesignaleerde risico’s tot aan het moment van de renovatie met voldoende maatregelen zijn omkleed’.

Verouderd

Het flatgebouw aan de Watercirkel is sterk verouderd en staat na een jarenlange klachtenregen van bewoners op de nominatie voor een grootschalige renovatie. De flat kreeg al de bijnaam horrorflat vanwege achterstallig onderhoud en werd al meerdere keren landelijk nieuws. Veel installaties zijn sterk verouderd en zijn aan vervanging toe.

GGD

Na overleg met de GGD heeft de gemeente een onafhankelijk onderzoek laten uitvoeren naar gezondheidsrisico’s voor de bewoners. Zo zijn, na problemen met de verwarming en de waterleidingen, technische installaties onderzocht en is een rondgang geweest langs diverse appartementen. Naar aanleiding van het onderzoek heeft de gemeente bij Eigen Haard zorgen kenbaar gemaakt, onder meer over de te hoge temperatuur in de koudwaterleidingen, maar Eigen Haard heeft volgens de gemeente in een reactie op het onderzoek kunnen aantonen dat er voldoende matregelen zijn getroffen tot aan de renovatie.

Volgen

Wethouder Rob Ellermeijer (Wonen, VVD) stelt dat de gemeente de situatie en maatregelen nadrukkelijk blijft volgen en ook woonsituatie in de gaten blijft houden: 'Gemeente Amstelveen zet zich onverminderd in voor de woonsituatie in de Aquariusflat aan de Watercirkel. De wethouder noemt het goed dat er concrete afspraken zijn over de renovatie van de flat en de woonsituatie tot de start van de werkzaamheden.'


Reacties