VTF, Vivian Tusveld

Dreigende protestactie tegen krakers in Amstelveen

Amstelveen - De dreiging van een protestactie tegen de krakersgroep 'We Are Here', die sinds begin deze week het leegstaande kantoorpand aan de Mr Groen van Prinstererlaan in Amstelveen heeft gekraakt, neemt toe.

Het lijkt erop dat een aantal mensen het heft in eigen hand wil nemen. Via social media circuleert onder de noemer 'Project X - We were here first' sinds korte tijd een openbare oproep waarin wordt opgeroepen om komende vrijdagavond tot protest over te gaan bij het gekraakte kantoorpand in Amstelveen.

De oproep richt zich tegen tegen de kraakactie van de groep We Are Here en liet weinig aan de verbeelding over. Het protest zou in eerste instantie dienen 'om de ontruiming van het kantoorpand met ongedocumenteerden in Amstelveen te versnellen', later werd de tekst aangepast om 'vrijdagavond een biertje te komen doen op de parkeerplaats van het desbetreffende gebouw om een statement te maken'. 

Hoofd koel houden

Ook zouden er privé-groepen zijn waarin achter de schermen wordt opgeroepen vrijdagavond te protesteren. Loco-burgemeester Herbert Raat laat vanavond in een reactie op de protest-dreigingen weten dat de politie de ontwikkelingen scherp in de gaten houdt.  Hij hoopt dat Amstelveners verstandig genoeg zijn om hun hoofd de komende dagen koel te houden en niet op dit soort uitnodigingen in te gaan. 'We werken hard aan een oplossing binnen de mogelijkheden die we hebben'.

Verscherpt toezicht

Politie en handhavers houden momenteel verscherpt toezicht op het gekraakte gebouw en de omgeving. Omwonenden zijn daarover per brief geïnformeerd. 

Openbare Orde

Woensdagmiddag maakte gemeente Amstelveen bekend dat politie, Openbaar Ministerie en gemeente momenteel onderzoeken 'of de kraakactie binnen de lokale context van Amstelveen, aanleiding zou kunnen geven tot (ernstige vrees voor) verstoring van de openbare orde en veiligheid door de krakers in of in de omgeving van het gebouw.'

Update 21.59. 22.05


Meer nieuws

Sport gisteren 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.

112 gisteren 11:44

Reanimatie in lijnbus; Legmeerdijk tijdelijk afgesloten

Aalsmeer - Hulpdiensten zijn vanmorgen opgeroepen vanwege een medische noodsituatie in een R-netbus (357) van Connexxion. De bus is stilgezet op de Legmeerdijk in Aalsmeer en de weg is afgesloten om ruimte te bieden aan hulpdiensten, die een reanimatie moesten uitvoeren.

Evenementen & Activiteiten 22 apr. 2024 10:56

Amstelveen Culinair: Ticketverkoop gestart met positieve reacties

Amstelveen - Het culinaire evenement, "Amstelveen Culinair", dat dit jaar op zaterdag  6 juli plaatsvindt, met een speciale editie voor bedrijven op 5 juli, heeft een goede start gemaakt met de ticketverkoop sinds 6 april. Het evenement trekt al veel aandacht en de tickets werden al volop geboekt.