112

Dreiging vechtpartij in Amstelveen: jongen in bezit van geladen vuurwapen aangehouden

Amstelveen - In de omgeving van de Sportlaan dreigde vanmiddag een groep jongeren met elkaar op de vuist te gaan. Dankzij een getuige die onheil zag naderen en de politie alarmeerde werd erger voorkomen en kon een van de raddraaiers in de kraag worden gevat. De jongen werd gepakt met een geladen vuurwapen in zijn bezit.

Een groep van zo'n tien jongeren stond woensdag aan het eind van de middag in de omgeving van de rotonde Sportlaan-Beneluxbaan bij elkaar. Toen twee andere jongeren op de groep afrenden en stennis begonnen te schoppen, dreigde de situatie uit de hand te lopen. Er werd geduwd, getrokken en uitgedaagd.

Een getuige, die zag dat de situatie aan het escaleren was, twijfelde geen moment en alarmeerde 112. De politie was daarop snel ter plaatse: een van de jongeren sloeg daarbij op de vlucht. De verdachte vluchtte richting de Maarten Lutherweg, maar de politie kon hem na een achtervolging traceren.

vuurwapen_politie_dpdb.jpg
Het vuurwapen dat in beslag werd genomen.

De verdachte probeerde zich nog in de bosjes bij de Beneluxbaan te verstoppen, maar de politie wist hem te overmeesteren. Bij zijn aanhouding bleek de jongen een geladen vuurwapen in een kleine tas bij zich te hebben dat klaar was voor gebruik. Ook werden in het tasje zwarte latex handschoenen aangetroffen.

Het wapen is door de politie in beslag genomen en de jongen is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Wat de aanleiding was voor de ruzie is niet bekend. Voor zover bekend zijn er niet meer aanhoudingen verricht. De politie heeft de kwestie in onderzoek.


Meer nieuws

Sport gisteren 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.

112 gisteren 11:44

Reanimatie in lijnbus; Legmeerdijk tijdelijk afgesloten

Aalsmeer - Hulpdiensten zijn vanmorgen opgeroepen vanwege een medische noodsituatie in een R-netbus (357) van Connexxion. De bus is stilgezet op de Legmeerdijk in Aalsmeer en de weg is afgesloten om ruimte te bieden aan hulpdiensten, die een reanimatie moesten uitvoeren.

Evenementen & Activiteiten 22 apr. 2024 10:56

Amstelveen Culinair: Ticketverkoop gestart met positieve reacties

Amstelveen - Het culinaire evenement, "Amstelveen Culinair", dat dit jaar op zaterdag  6 juli plaatsvindt, met een speciale editie voor bedrijven op 5 juli, heeft een goede start gemaakt met de ticketverkoop sinds 6 april. Het evenement trekt al veel aandacht en de tickets werden al volop geboekt.