112

Dreiging vechtpartij in Amstelveen: jongen in bezit van geladen vuurwapen aangehouden

Amstelveen - In de omgeving van de Sportlaan dreigde vanmiddag een groep jongeren met elkaar op de vuist te gaan. Dankzij een getuige die onheil zag naderen en de politie alarmeerde werd erger voorkomen en kon een van de raddraaiers in de kraag worden gevat. De jongen werd gepakt met een geladen vuurwapen in zijn bezit.

Een groep van zo'n tien jongeren stond woensdag aan het eind van de middag in de omgeving van de rotonde Sportlaan-Beneluxbaan bij elkaar. Toen twee andere jongeren op de groep afrenden en stennis begonnen te schoppen, dreigde de situatie uit de hand te lopen. Er werd geduwd, getrokken en uitgedaagd.

Een getuige, die zag dat de situatie aan het escaleren was, twijfelde geen moment en alarmeerde 112. De politie was daarop snel ter plaatse: een van de jongeren sloeg daarbij op de vlucht. De verdachte vluchtte richting de Maarten Lutherweg, maar de politie kon hem na een achtervolging traceren.

vuurwapen_politie_dpdb.jpg
Het vuurwapen dat in beslag werd genomen.

De verdachte probeerde zich nog in de bosjes bij de Beneluxbaan te verstoppen, maar de politie wist hem te overmeesteren. Bij zijn aanhouding bleek de jongen een geladen vuurwapen in een kleine tas bij zich te hebben dat klaar was voor gebruik. Ook werden in het tasje zwarte latex handschoenen aangetroffen.

Het wapen is door de politie in beslag genomen en de jongen is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Wat de aanleiding was voor de ruzie is niet bekend. Voor zover bekend zijn er niet meer aanhoudingen verricht. De politie heeft de kwestie in onderzoek.


Meer nieuws

Politiek gisteren 10:49

Politiek Plein Amstelveen: op naar de gemeenteraadsverkiezingen (1)

Amstelveen – In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 worden lokale media in toenemende mate bestookt met politieke persberichten.  Om een beetje overzicht te creëren verzamelt AmstelveenZ in de rubriek Politiek Plein Amstelveen vanaf december 2021 wekelijks de diverse (pers-)berichten die de partijen in Amstelveen hebben uitgegeven in één verzamelbericht.

Onderwijs & Educatie gisteren 09:00

Noor & Amaya in de Kinderrijk Kinderraad

Amstelveen - Op 20 november is de jaarlijkse Internationale Dag van de Rechten van het Kind. KinderRijk vindt het belangrijk om kinderen de ruimte te geven hun stem te laten horen. De organisatie wil weten wat er in de kinderen omgaat en luistert naar wat hen bezighoudt. Om die reden is vorig jaar de KinderRijk KinderRaad opgericht. Het woord is aan leden Noor en Amaya.