De Radartoren in het Amsterdamse bos

Drie dagen beats uit het bos van Dekmantel Festival

Amstelveen - Uit het Amsterdamse bos zijn momenteel (vrijdag) beats te horen die afkomstig zijn van het Dekmantel Festival, dat nog tot en met zondag 7 augustus duurt.

Het geliefde dancefestival dat altijd opvallend veel internationale bezoekers trekt is volledig uitverkocht: de muziek klinkt tijdens de 3 festivaldagen vanaf het begin van de middag tot 23.00 uur 's avonds (vrijdag, zaterdag, zondag).

Het festival kon de afgelopen twee jaar geen doorgang kon vinden vanwege de coronamaatregelen. Waar de meeste bosfestivals 1 dag duren, is het festivalterrein Land van Bosse (het terrein nabij de Radartoren in het bos) drie dagen het domein van het Dekmantel Festival. Bij eerdere festivals in het Amsterdamse bos dit seizoen, kwamen er aanzienlijk minder overlastklacht binnen dan voor de coronaperiode.

Het Festival startte afgelopen woensdag al op verschillende  locaties in de hoofdstad (Muziekgebouw, Bimhuis, Eye Filmmuseum, Parallel (voorheen bekend als Tolhuistuin) en Shelter) en kent altijd het hoogtepunt in een afsluitende festival driedaagse in het bos. 

Sinds 2019 heeft Dekmantel Festival een volledig groene stroomvoorziening voor het gehele festival.
Daarnaast wordt er gewerkt met het aircups systeem om single-use plastic tegen te gaan en
is er een nieuw afval scheidingstraject.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 12:32

Koninklijke onderscheiding Renske Peters stichting Beschermers Amstelland

Amstelveen - Op 4 juni ontving Renske Peters uit handen van burgemeester Tjapko Poppens een koninklijke onderscheiding tijdens de opening van de 15e Amstellanddag op Wester-Amstel. Renske Peters kreeg dit lintje vanwege haar jaarlange, onvermoeibare inzet voor de bescherming van de natuur in het Amstelland. 

Kunst & Cultuur gisteren 11:00

Kaartverkoop Schouwburg Amstelveen vliegend van start

Amstelveen - Het nieuwe theaterprogramma van Schouwburg Amstelveen valt in de smaak bij het publiek. Op zaterdag 3 juni ging de voorverkoop voor het nieuwe seizoen vliegend van start. Vooral voor cabaret was de belangstelling groot, maar ook de rest van de programmering valt in goede aarde; met bijna 20.000 verkochte kaarten op de eerste dag van de verkoop spreekt het theater van een heel mooie start van de voorverkoop.

Politiek gisteren 10:28

Drie (oud-)burgemeesters luiden jubileumjaar (30) Burgerbelangen Amstelveen in

Amstelveen - Met de overhandiging van een klein walnotenboompje aan drie (oud-)burgemeesters van Amstelveen (Jan van Zanen, Miriam van ’t Veld) en Tjapko Poppens heeft de politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) gisteren het jubileumjaar van bbA geopend. De lokale partij bestaat 30 jaar.

Verkeer & Vervoer gisteren 09:43

Werkzaamheden A9-viaduct: Beneluxbaan medio juni weekend afgesloten

Amstelveen - VeenIX is gestart met de voorbereidende werkzaamheden voor de sloop van het oude en bouw van het nieuwe A9-viaduct over de Beneluxbaan. Vanaf vandaag is de wegindeling onder het viaduct aangepast, van vrijdag 16 juni tot maandag 19 juni zijn de Beneluxbaan en de Ouverture afgesloten, ook rijdt tramlijn 25 dit weekend niet.