De Radartoren in het Amsterdamse bos

Drie dagen beats uit het bos van Dekmantel Festival

Amstelveen - Uit het Amsterdamse bos zijn momenteel (vrijdag) beats te horen die afkomstig zijn van het Dekmantel Festival, dat nog tot en met zondag 7 augustus duurt.

Het geliefde dancefestival dat altijd opvallend veel internationale bezoekers trekt is volledig uitverkocht: de muziek klinkt tijdens de 3 festivaldagen vanaf het begin van de middag tot 23.00 uur 's avonds (vrijdag, zaterdag, zondag).

Het festival kon de afgelopen twee jaar geen doorgang kon vinden vanwege de coronamaatregelen. Waar de meeste bosfestivals 1 dag duren, is het festivalterrein Land van Bosse (het terrein nabij de Radartoren in het bos) drie dagen het domein van het Dekmantel Festival. Bij eerdere festivals in het Amsterdamse bos dit seizoen, kwamen er aanzienlijk minder overlastklacht binnen dan voor de coronaperiode.

Het Festival startte afgelopen woensdag al op verschillende  locaties in de hoofdstad (Muziekgebouw, Bimhuis, Eye Filmmuseum, Parallel (voorheen bekend als Tolhuistuin) en Shelter) en kent altijd het hoogtepunt in een afsluitende festival driedaagse in het bos. 

Sinds 2019 heeft Dekmantel Festival een volledig groene stroomvoorziening voor het gehele festival.
Daarnaast wordt er gewerkt met het aircups systeem om single-use plastic tegen te gaan en
is er een nieuw afval scheidingstraject.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 12:12

Han Tsai: wijkagent in Amstelveen en bruggenbouwer tussen culturen

Amstelveen - Han Tsai is sinds het najaar van 2020 wijkagent in het Oude Dorp en Bovenkerk in Amstelveen. Maar daarnaast vervult hij ook een andere, belangrijke en inmiddels onmisbare rol die hij allerminst lichtvaardig opneemt: als coördinator van het officiële Chinees Netwerk van Politie Eenheid Amsterdam is hij een vertrouwd aanspreekpunt voor een groeiend aantal Aziatische inwoners in deze regio en daarmee een belangrijke bruggenbouwer tussen diverse culturen.

Algemeen gisteren 16:00

JobZ: Grand Hotel Amstelveen zoekt Food & Beverage Supervisor

Amstelveen - Zoek jij een nieuwe baan en wil je graag in (de omgeving van) Amstelveen werken? Via AmstelveenZ JobZ kan je wellicht een leuke baan in de buurt vinden.  Zo zoekt Grand Hotel Amstelveen momenteel een Food & Beverage Supervisor.