Davey Photography, Davey Baas
112

Drie ernstige ongelukken op een dag in Amstelveen: 'Houd je hoofd bij het verkeer'

Amstelveen - In Amstelveen vonden gisteren (donderdag 30 maart) drie behoorlijk ernstige ongelukken plaats, waarbij meerdere personen gewond raakten. Wethouder Herbert Raat (Verkeer, VVD) roept inwoners op om extra alert te zijn in het verkeer. 'Een ongeluk zit in een klein hoekje, dus houd écht je hoofd erbij als verkeersdeelnemer'.  

Op de Oranjebaan botsten gisterenmiddag twee personenauto's op elkaar, waarbij twee personen gewond raakte. Aan het einde van de middag ging het mis aan de Legmeerdijk in Bovenkerk waarbij een scooter op een auto botste. Twee opzittenden van de scooter raakten gewond. En gisterenavond werd bij de afslag van de Ouderkerkerlaan richting de Beneluxbaan een fietser aangereden (foto boven). Ook de fietser raakte gewond.

Verkeerswethouder Raat ziet ook dat er behoorlijk wat ongelukken gebeuren in Amstelveen. Zonder een conclusie te trekken over de precieze aanleiding van de ongevallen (die worden onderzocht door de politie), roept hij  inwoners in het algemeen op om het hoofd erbij te houden in het verkeer.

'Een ongeluk kan natuurlijk veel oorzaken hebben. Maar wat we in het algemeen zien is dat mensen snel zijn afgeleid in het verkeer en dan per ongeluk bij een ongeval betrokken raken. Een ongeval zit echt in een klein hoekje en het kan heel snel fout gaan, ook als je heel even niet oplet.'

Volgens Raat hebben ongelukken vaak meer te maken met alertheid/alfleiding van de weggebruikers, dan met een onveilige verkeerssituatie: 'Natuurlijk kijken we of verkeerssituaties veberterd kunnen worden als  deze als onveilig of onoverzichtelijk worden ervaren, of als er veel ongevallen plaatsvinden. Maar mijn oproep is vooral om goed op te letten in het verkeer en je aan de verkeersregels te houden. Laat vooral ook echt je telefoon met rust als je aan het verkeer deelneemt, dat is echt levensgevaarlijk. Niemand wil bij een ongeval betrokken raken.'


Meer nieuws

Algemeen vandaag 09:47

14-jarige Amstelvener aangehouden om bankhelpdeskfraude

Amstelveen - Een 14-jarige Amstelvener is begin april aangehouden vanwege bankhelpdeskfraude. De puber werd gepakt toen hij in Hengelo bij de woning van een 79-jarig slachtoffer, zogenaamd namens de bank diens pinpas en telefoon kwam ophalen.