‘Drie Kleine Kleutertjes’ komen terug in Amstelveense straatbeeld

‘Drie Kleine Kleutertjes’ komen terug in Amstelveense straatbeeld Foto: René & Peter van der Krogt, https://standbeelden.vanderkrogt.net

Amstelveen – Het beeld ‘Drie kleine kleutertjes’ keert terug in het Amstelveense straatbeeld. Het Platform Keizer Karelpark heeft het initiatief genomen om het beeld, dat in het gemeentedepot stond, weer in de wijk te plaatsen.


- Lees verder onder deze advertentie -

Het afgelopen jaar schreef Karin de Koning van SAKB Ateliers een aantal prachtige verhalen (zie hier) over bestaande kunstwerken in het Keizer Karelpark.

Tijdens haar speurtocht stuitte zij op een verdwenen kunstwerk, de Drie Kleine Kleutertjes, gemaakt door de Amsterdamse beeldhouwer Hubert van Lith (1908-1977). Dit beeld stond vroeger aan de Notenlaan nabij het voormalige Nova College ROC en stond daarna een lange periode in depot bij de gemeente.

Het wijkplatfoprm meldt dat de herplaatsing plaatsvindt op 27 september 2019 tussen 12.00 en 14.00 op het driehoekige grasveldje voor het Palet, op de hoek Benderslaan-Van der Leeklaan. Wethouder Herbert Raat zal het beeld onthullen en vrijwilligers van SAKB Ateliers staan met ezels en tekenmaterialen klaar om toekomstige buren van het beeldje en anderen uit te nodigen het beeld na te schetsen. 'Het wordt dus een echt Burendagfeestje. U bent van harte welkom!', meldt het wijkplatform.

Foto: René & Peter van der Krogt, https://standbeelden.vanderkrogt.net


Reacties