Pixabay.com

Drie ton en locatie nodig voor gewild nieuw skatepark in Amstelveen Zuid

Amstelveen - Uit een peiling van de gemeente is gebleken dat er grote behoefte is aan een nieuw skatepark in Amstelveen Zuid (Westwijk).  De geschatte kosten bedragen 300.000 euro, over een locatie is nog geen duidelijkheid.

Het idee voor een nieuw skatepark is afkomstig van een drietal jongeren uit Westwijk. Het trio kreeg de gemeenteraad zover om een onderzoek te doen naar een haalbaarheid van een nieuw skatebaan, zoals in een motie werd vastgelegd.

Inmiddels heeft de gemeente een peiling gehouden. Van 351 reacties bleek liefts 94 procent voorstander te zijn van een nieuwe recreatievoorziening; 296 deelnemers aan de peiling gaven aan een skatepark te willen. De helft van de deelnemers aan de peiling was jonger dan 22 jaar.

De gemeente gaat nu in samenwerking met de initiatiefnemers nader onderzoeken wat een geschikte locatie is voor het nieuwe skatepark en het plan verder uitwerken. Hoewel de gemeente diverse locaties op het oog heeft, worden deze niet genoemd in een informatiebrief van het College van B en W aan de gemeenteraad.

Voor de inrichting van de baan zal ook een ontwerpbureau worden ingeschakeld. Voor de geschatte kosten van drie ton is nog geen dekking in de gemeentebegroting, die moet dit najaar gevonden worden tijdens de begrotingsbehandeling. Als de gemeenteraad akkoord gaat met de financiering en de gemeente heeft een van de locaties als geschikt bevonden, dan mogen omwonenden en betrokkenen meedenken over het ontwerp van het skatepark.


Meer nieuws

112 gisteren 11:16

Handhavers Amstelveen grijpen jonge straatrovers

Amstelveen - Handhavers van gemeente Amstelveen hebben vanmorgen twee jonge straatrovers weten te overmeesteren, die een leeftijdsgenoot hadden beroofd van iPods en een mobiele telefoon.

Gezondheid & welzijn gisteren 09:08

‘Hopen dat veel Amstelveners stoppen met roken’

Amstelveen - Wethouder Marijn van Ballegooijen (Zorg, PvdA) hoopt dat dit jaar veel Amstelveners meedoen met de nationale Stoptober-actie en daarmee een steun in de rug krijgen om te stoppen met roken.

Algemeen 24 sep. 2020 16:00

Nieuwe kinderburgemeester Elina aan de slag

Amstelveen - Met het omhangen van de keten en het uitspreken van de eed is Elina gisterenavond geïnstalleerd als vijfde kinderburgemeester van Amstelveen. 

Corona Amstelveen 24 sep. 2020 13:58

Positieve coronatesten: Amstelveen grootste stijger in regio

Amstelveen - Van alle gemeenten in de regio Amsterdam-Amstelland was in Amstelveen afgelopen week veruit de grootste relatieve stijging van positieve GGD-coronatesten waar te nemen. 140 Amstelveners testten in week 38 positief, terwijl 1101 Amstelveners werden getest.