Jaap Maars

Drive-In Judolessen bij Judoschool Van Dulken: ‘Dit is echt geweldig’

Amstelveen – ‘Super! Na maanden thuiszitten zijn de kinderen enorm enthousiast en het is een prima coronaproof-concept, ook voor ouders.’ De reacties op het initiatief van Ewoud van Dulken van Judoschool Van Dulken om in de parkeergarage van de Schouwburg Drive-In Judolessen te geven zijn overweldigend.

Ewoud van Dulken is er nagenoeg een jaar mee bezig geweest om het voor elkaar te krijgen. ‘We hadden een ruime overdekte locatie nodig om buiten judolessen te kunnen geven,’ legt hij uit. ‘Een judomat kan je namelijk niet zomaar buiten leggen: de mat mag niet nat worden en als er maar een beetje zon op schijnt wordt zo’n mat bloedheet en is judo onmogelijk.’

Q-park parkeerdek

Van Dulken opperde het idee voor een Drive-In Judoschool vorig jaar al en meldde zich met zijn plan bij gemeente en het team van Shopping Center Stadshart. Het had nog heel wat voeten in de aarde, maar Van Dulken is geen opgever en sinds eind februari zijn de Drive-In Judolessen op de derde etage van het Q-Park parkeerdek boven het busstation in Amstelveen een feit.

Blijven zoeken naar alternatief

Van Dulken is dolblij dat er eindelijk weer echt kan worden gejudood, nadat hij lange tijd online lessen moest geven: ‘De afgelopen maanden hebben we de judolessen dagelijks online aangeboden. Er waren een aantal judoka's elke dag en elke training online aanwezig en ze hebben heel veel opgestoken en zelfs ouders deden mee met hun pupil en het was een genot om dat te mogen doen. ‘Maar we weten allemaal dat judo online geen ‘echt’ judo is. Dit was ook de reden om te blijven zoeken naar een alternatief,’ zegt Van Dulken.

Groot enthousiasme

Vooral de kinderen zijn natuurlijk de grote winnaar en de Drive-In Judolessen worden met zeer groot enthousiasme ontvangen. Van Dulken traint in normale tijden samen met docent Jay van Andel zo’n vierhonderd kinderen op zes verschillende lokaties en diverse judoka’s hebben door de lockdown veel echte lessen en twee examenmomenten aan hun neus voorbij zien gaan. Bij de judoschool zijn ze verheugd dat ze weer de mat op kunnen.

Ouders

’Dit is echt geweldig,’ laat één van de ouders weten na een geslaagde les, want voor ouders zijn de Drive-In Judolessen ook een uitkomst. Zij kunnen op gepaste afstand of comfortabel vanuit de auto, de lessen gadeslaan. Na afloop zorgt Van Dulken dat de ouders kosteloos de garage kunnen verlaten.


Meer nieuws

112 gisteren 13:49

Grote politie-inzet in centrum Amstelveen: verdachte situatie in bus

Amstelveen - De politie heeft donderdagmiddag delen van het centrum van Amstelveen afgezet en is met veel eenheden ter plaatse gekomen in de omgeving van het busstation (Meander) vanwege een verdachte situatie in een bus. Er was een melding binnengekomen dat een passagier, die zich apart gedroeg, een verdacht pakketje bij zich zou hebben.

Algemeen 27 mrt. 2024 17:14

'Ja-sticker' voor reclamefolders doet straks intrede in Amstelveen

Amstelveen - Als de gemeenteraad in april akkoord gaat - en dat is de verwachting - dan krijgen inwoners van Amstelveen vanaf 1 juni 2024 alleen nog reclamefolders in de bus als ze daar bewust voor kiezen door een Ja-sticker op hun brievenbus te plakken. De Nee/Ja en Nee/Nee stickers blijven ook gewoon van kracht.  

Algemeen 26 mrt. 2024 17:51

Pontjes over rivier de Amstel bij Nes en Kalfjeslaan later in de vaart

Amstelveen - De twee pontjes van Groengebied Amstelland (Smient en Fuut), die in het vaarseizoen fietsers en voetgangers over de Amstel brengen, gaan later in de vaart dan gebruikelijk door werkzaamheden aan de bruggen bij Ouderkerk aan de Amstel en Uithoorn.