Droom komt uit: wonen in Barcelona in Amstelveen

Amstelveen - Wethouder Wonen Adam Elzakalai en Dennis Wedding van Amvest hebben symbolisch de eerste sleutel overhandigd aan de (eerste) huurders van het appartementengebouw Barcelona in het Amstelveense nieuwbouwproject Olympiade.

Bewoners Casper & Frederique namen de sleutel in ontvangst zijn heel blij met hun nieuwe huurwoning. Het gebouw Barcelona is onderdeel van het project Olympiade aan de Startbaan met 552 woningen, waar 358 middeldure huurappartementen zijn gerealiseerd. De zeven gebouwen in het project zijn allen vernoemd naar steden waar Olympische Spelen hebben plaatsgevonden.

Verdeling van de huurwoningen

Dertig procent van de huurwoningen is naar starters gegaan, nog eens dertig procent van de huurwoningen is naar huurders met sleutelberoepen gegaan. Dat zijn mensen die werken in de zorg, onderwijs of veiligheid, zoals de politie en tien procent van de huurwoningen is naar doorstromers gegaan die een sociale huurwoning achterlaten.

Afgerond

Elzakalai:” We zijn heel blij dat dit woningbouwproject nu afgerond is. Het project ziet er mooi en groen uit. Alle gebouwen staan boven de parkeergarage die je bijna niet ziet. Het is heel goed dat met het toevoegen van de middeldure huurwoningen er kansen zijn voor starters, huurders met sleutelberoepen en doorstromers vanuit een sociale huurwoning in Amstelveen. Die laten ook weer woningen achter waardoor er weer wat doorstroming komt op de woningmarkt. Ook de koopwoningen in dit project zorgen voor doorstroming. Wij willen in de toekomst meer van dit soort projecten realiseren.”

Trots

Dennis Wedding van Amvest: “We zijn er trots op dat we de beoogde doelgroepen weten te bereiken en zijn blij dat het project geworden is hoe we het voor ogen hadden. Ook de inrichting van de tuinen is helemaal af. We hebben daarnaast een community manager die verantwoordelijk is voor de sociale cohesie en het ontzorgen van de bewoners. Ook zijn de gebouwen duurzaam door de WKO-installatie (warmte installatie die gebouwen verwarmt en koelt door middel van bodemenergie) en de zonnepanelen op het dak.”

Project Olympiade Amstelveen

Direct tegenover de sportvelden van Amstelveen, aan de Startbaan, ligt de nieuwe, groene woonwijk Olympiade met 7 hoogwaardige, duurzame appartementengebouwen. Alle gebouwen dragen de naam van een unieke stad waar de Olympische Spelen hebben plaatsgevonden. Van de vier gebouwen Rome, Grenoble, Helsinki en Chamonix zijn alle appartementen al verkocht. De drie gebouwen Londen, Barcelona en Athene zijn nu ook gereed en verhuurd.

Foto: Wethouder Wonen Adam Elzakalai en Dennis Wedding van Amvest overhandigden symbolisch de eerste sleutel van het huurappartementenblok Barcelona aan huurders Casper en Frederique.


Meer nieuws

112 gisteren 15:09

Auto's in botsing op kruising Beneluxbaan/Gondel

Amstelveen - Niet voor het eerst heeft er een aanrijding plaatsgevonden op het kruispunt Beneluxbaan/Gondel in Amstelveen Zuid. Twee auto's botsten op elkaar met flinke blikschade tot gevolg.

Politiek 23 jul. 2024 11:37

Burgerbelangen Amstelveen: zorgwoningen Maccabiadelaan toewijzen aan kwetsbare mensen met zorgvraag

Amstelveen – Op initiatief van de lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) gaat het College van B en W onderzoeken hoe de 41 zorggeschikte woningen aan de Maccabiadelaan direct kunnen worden toegewezen aan kwetsbare mensen met een zorgvraag. Ook wordt op initiatief van de lokale partij informatie over zorg beter toegankelijk voor inwoners met een hulpvraag.

Politiek 23 jul. 2024 11:30

Actief voor Amstelveen tevreden zomerreces in

Amstelveen – De lokale politieke partij actief voor Amstelveen is tevreden het politieke zomerreces ingegaan. De partij zag vorige week tijdens de behandeling van de Perspectiefnota drie moties aangenomen worden.