Drugshandel en illegale prostitutie aangepakt in Amstelveen

Amstelveen - Afgelopen maand liet burgemeester Tjapko Poppens drie panden in Amstelveen sluiten vanwege hennepteelt en drugshandel. Ook heeft hij vijf gevallen van illegale prostitutie laten beëindigen. Doel van deze acties is herhaling van de overtredingen voorkomen en ondermijnende criminaliteit tegengaan. Dit is een prioriteit in het Integraal Veiligheidsbeleid van de gemeente. 

Burgemeester Tjapko Poppens: "Criminele activiteiten in de wijk zijn niet goed voor de leefbaarheid en het veiligheidsgevoel van inwoners. Met maatregelen zoals het sluiten van een woning willen wij overlast tegengaan en de rust in de wijk terugbrengen. Daarbij dienen woningen gebruikt te worden om in te wonen, zeker gezien de huidige krapte op de woningmarkt.”

Drie woningen gesloten vanwege drugs

Afgelopen periode liet burgemeester Tjapko Poppens drie woningen sluiten vanwege hennepteelt en drugshandel. Het gaat om een woning aan Bakboord waar de politie een hennepkwekerij aantrof. Er bleken al tien eerdere oogsten te zijn geweest en er was sprake van energie- en waterdiefstal. Dat levert ook brandgevaar op. De woning werd voor drie maanden gesloten. Naar aanleiding van verdacht gedrag in de buurt deed de politie eind januari een inval in een woning aan de Praam en trof er een professionele hennepkwekerij aan met een flinke hoeveelheid planten. Ook in deze woning was er sprake van energiediefstal en bleken er eerdere oogsten te zijn geweest. De woning werd voor drie maanden gesloten. Begin februari trof de politie, naar aanleiding van een gemeentelijke controle, een handelshoeveelheid soft- en harddrugs aan in een woning aan de Haagkerslaan. Ook vonden zij goederen die op de handel in de verdovende middelen en professionele hennepteelt wijzen. Dit pand is voor zes weken gesloten.  

Illegale prostitutie 

Daarnaast troffen gemeente en politie afgelopen tijd op vijf locaties illegale prostitutie aan. In geval van prostitutie zijn er vaak zorgen rondom de werkomstandigheden en onvrijwilligheid van de prostituees. De prostitutie is in alle gevallen beëindigd en de coördinator mensenhandel is ingeschakeld. Daarnaast nam de burgemeester bestuurlijke maatregelen zoals het opleggen van dwangsommen en het vervangen van sloten. In twee gevallen was sprake van prostitutie in hotels. De gemeente is in gesprek met de hotels over maatregelen om dat tegen te gaan. Zo werken we samen met de hotelbranche aan een nieuwe voorlichtingscampagne om de signalen van prostitutie tijdig te herkennen en vervolgens actie te ondernemen.  

Melding doen 

Als buurtbewoner weet u als geen ander wat er gebeurt in de wijk. Vermoed u dat er iets ‘niet pluis’ is in uw buurt? Ziet, hoort of ruikt u onraad? Meld dit bij uw wijkagent via (0900) 8844. U kunt ook anoniem melding doen bij Meld Misdaad Anoniem via (0800) 7000. Bij acuut gevaar belt u altijd 112.Uw meldingen helpen politie en gemeente bij het opsporen en aanpakken van ondermijnende criminaliteit.   


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer vandaag 15:01

A9 bij Amstelveen komend weekend in beide richtingen afgesloten, maar Schipholbrug-hijsklus uitgesteld

Amstelveen - De A9 bij Amstelveen is komend weekend (van vrijdag 31 mei 20.00 uur tot maandag 3 juni 05.00 uur) in beide richtingen afgesloten. In het weekend zou eigenlijk het noordelijke brugdek van de Schipholbrug worden ingehesen, maar die klus is uitgesteld door verwachte windstoten. De weekendafsluiting blijft echter in stand, omdat er nog meer werkzaamheden worden uitgevoerd.

Evenementen & Activiteiten vandaag 10:41

Maak kennis met T.A.T. Nature: kom naar de open dag op zondag 2 juni

Amstelveen / Ouderkerk - Aan de Rondehoep West in Ouderkerk aan de Amstel vind je het Mind Emptiness Center. Hier kun je terecht voor het revolutionaire programma The Alignment Technique in de natuur (T.A.T. Nature), dat jou weer helemaal terug in contact brengt met de natuur om zo innerlijke rust te ervaren.  Maris en Rik geven jou handvatten (Moves) om snel en op een unieke wijze weer tot jezelf te komen. Kom naar de gratis kennismaking op zondag 2 juni.

Algemeen gisteren 09:47

Patisserie Prenger ernstig gedupeerd door diefstal van koelbus

Amstelveen – Patisserie Prenger is ernstig gedupeerd doordat autodieven er vannacht vandoor zijn gegaan met de grote (koel-)bestelbus van het bedrijf. Eigenaar Steve Bouman is er ziek van: ‘De bus is de drijvende factor van onze onderneming. We hebben de bus hard nodig om onze bestellingen uit te kunnen rijden.'