Druk op geschikte schoollocaties houdt aan

AMSTELVEEN - Ondanks dat Amstelveen de afgelopen jaren fors heeft geïnvesteerd in de huisvesting van (nieuwe) scholen, blijft de druk op geschikte schoollocaties in de toekomst groot. 

Dat liet wethouder Maaike Veeningen (Onderwijs, D66) gisteren doorschemeren tijdens een discussie in de commissievergadering Burgers & Samenleving, over de nieuw te vestigen  School of Understanding (SoU) aan Pandora.

Opknappen
CDA-burgerlid Gerard Hulsman vroeg zich af waarom de SoU in het relatief verouderde schoolgebouw aan de Pandora wordt gevestigd, terwijl op andere locaties (Westwijk) andere gebouwen op het eerste oog beter geschikt lijken. De SoU krijgt van de Rijksoverheid vijf jaar de tijd zich te bewijzen en in die tijd moet gemeente Amstelveen verplicht onderdak bieden. Maar mocht de nieuwe school na die 5 jaar geen bestaansrecht hebben (of uit z'n jasje groeien op de locatie) dan zou de gemeente volgens Hulsman wel eens voor niets tonnen moeten investeren in het opknappen van het verouderde gebouw en de inrichting.

Noord en Zuid
Veeningen liet kort samengevat weten dat de kans klein is dat de investeringen voor slechts een aantal jaar worden gedaan; de gebouwlocatie aan Pandora is ook in de toekomst hard nodig. Of dat nu is voor de SoU, of voor een ander schoolconcept. Veeningen verwacht capaciteitsproblemen qua huisvesting in zowel Amstelveen Noord (onder meer Piet Hein) als Zuid (bijvoorbeeld De Scheg).  Ze liet weten dat voor nu leegstaande schoollocaties ook al plannen bestaan.

Schiphol-normen
Ze wees er op dat de gemeente vooral beperkt worden door de Schiphol-normen. ‘We moeten nu al rare capriolen halen om niet in strijd met de Schiphol-normen te handelen,’ zei ze. In een uiterst voorzichtige raming zei Veeningen dat er op z’n vroegst in het najaar van 2015 een update van het gemeentelijk Integraal Huisvestingsplan onderwijs (IHP) komt. En die is nodig, want 'Amstelveen staat niet stil,' aldus Veeningen.

Belangstelling
Ook liet de wethouder weten dat het storm liep tijdens de informatie-avonden voor de nieuwe School Of Understanding.  ‘Over het aantal aanmeldingen durf ik niets te zeggen, maar op de inloopavonden liep het storm. Er zijn zelfs extra informatie-avonden georganiseerd.’

Op de foto
Het pand aan Pandora waar per volgend schooljaar de School of Understanding wordt gevestigd. 


Meer nieuws

Algemeen gisteren 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.

Zakelijk gisteren 18:59

Nieuw kleinschalig kinderdagverblijf in Amstelveen: ‘t Schooltje

Amstelveen – Kinderdagverblijf ’t Schooltje heeft de deuren geopend in Amstelveen. Deze kleinschalige en kwalitatief hoge opvang is gevestigd in een vrijstaand pand met tuin en biedt een verticale groep voor kinderen van 0 tot 4 jaar oud.

Verkeer & Vervoer gisteren 10:10

Nachtelijke afsluitingen geschrapt na superieur werkweekend: 'Alles zat mee'

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan zijn afgelopen weekend dermate  voorspoedig verlopen dat het niet meer nodig is om ook de nachten tot en met 11 mei te gebruiken voor werkzaamheden. De wegen onder het viaduct zijn komende twee weken ook gewoon beschikbaar, in tegenstelling tot eerder gecommuniceerd. ‘Een kwestie van een goede planning en ook wat geluk,’ verklaart Tom Paton van aannnemer VeenIX over het succesvolle werkweekend waarin 60 uur non-stop werd doorgewerkt. 

Sport 23 apr. 2024 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.