Druk op geschikte schoollocaties houdt aan

AMSTELVEEN - Ondanks dat Amstelveen de afgelopen jaren fors heeft geïnvesteerd in de huisvesting van (nieuwe) scholen, blijft de druk op geschikte schoollocaties in de toekomst groot. 

Dat liet wethouder Maaike Veeningen (Onderwijs, D66) gisteren doorschemeren tijdens een discussie in de commissievergadering Burgers & Samenleving, over de nieuw te vestigen  School of Understanding (SoU) aan Pandora.

Opknappen
CDA-burgerlid Gerard Hulsman vroeg zich af waarom de SoU in het relatief verouderde schoolgebouw aan de Pandora wordt gevestigd, terwijl op andere locaties (Westwijk) andere gebouwen op het eerste oog beter geschikt lijken. De SoU krijgt van de Rijksoverheid vijf jaar de tijd zich te bewijzen en in die tijd moet gemeente Amstelveen verplicht onderdak bieden. Maar mocht de nieuwe school na die 5 jaar geen bestaansrecht hebben (of uit z'n jasje groeien op de locatie) dan zou de gemeente volgens Hulsman wel eens voor niets tonnen moeten investeren in het opknappen van het verouderde gebouw en de inrichting.

Noord en Zuid
Veeningen liet kort samengevat weten dat de kans klein is dat de investeringen voor slechts een aantal jaar worden gedaan; de gebouwlocatie aan Pandora is ook in de toekomst hard nodig. Of dat nu is voor de SoU, of voor een ander schoolconcept. Veeningen verwacht capaciteitsproblemen qua huisvesting in zowel Amstelveen Noord (onder meer Piet Hein) als Zuid (bijvoorbeeld De Scheg).  Ze liet weten dat voor nu leegstaande schoollocaties ook al plannen bestaan.

Schiphol-normen
Ze wees er op dat de gemeente vooral beperkt worden door de Schiphol-normen. ‘We moeten nu al rare capriolen halen om niet in strijd met de Schiphol-normen te handelen,’ zei ze. In een uiterst voorzichtige raming zei Veeningen dat er op z’n vroegst in het najaar van 2015 een update van het gemeentelijk Integraal Huisvestingsplan onderwijs (IHP) komt. En die is nodig, want 'Amstelveen staat niet stil,' aldus Veeningen.

Belangstelling
Ook liet de wethouder weten dat het storm liep tijdens de informatie-avonden voor de nieuwe School Of Understanding.  ‘Over het aantal aanmeldingen durf ik niets te zeggen, maar op de inloopavonden liep het storm. Er zijn zelfs extra informatie-avonden georganiseerd.’

Op de foto
Het pand aan Pandora waar per volgend schooljaar de School of Understanding wordt gevestigd. 


Meer nieuws

Algemeen vandaag 08:00

In één oogopslag alle preventieve jeugdhulp

Amstelveen - Woensdagavond 19 juni overhandigden wethouders Jeugd Frank Berkhout (Amstelveen) en Bart Kabout (Aalsmeer) een folder met al het aanbod van preventieve jeugdhulp aan de Huisartsen Coöperatie Amstelland. Ouders, jongeren, huisartsen, scholen en hulpverleners zien in het overzicht welke laagdrempelige en vaak gratis hulp er in de gemeenten beschikbaar is.

Algemeen vandaag 07:27

D66 wil bijsturing op groenambities Amstelveen

Amstelveen - Ruimte is schaars in Amstelveen en er moeten vaak keuzes worden gemaakt tussen zaken zoals woningen, wegen en groen. D66 wil dat groen niet een restpost wordt omdat het ondergeschikt is aan andere ruimtelijke prioriteiten.

Sport gisteren 15:56

Spectaculair topbeachvolleybal in Stadshart: Amstelveense Benthe strijdt mee om titel Queen of the Court

Amstelveen - Het Stadsplein in Stadshart Amstelveen is deze weken omgetoverd tot zandparadijs en dit weekend staat het spectaculaire eredivisie beachvolleybaltoernooi Betcity Queen & King of The Court op het programma. De Amstelveense Benthe Essink is samen met haar partner Lieke Gijsen een van de deelnemers aan dit sterk aan populariteit winnende eredivisie-toernooi en hoopt in haar eigen woonplaats natuurlijk Queen of the Court te worden.

Algemeen gisteren 13:23

Kinderraad viert verschillende culturen met culturenkookboek

Amstelveen - Op woensdag 19 juni overhandigde de kinderraad van Amstelveen het door hen zelf gemaakte culturen kookboek aan wethouder diversiteit Floor Gordon. De kinderraad heeft dit kookboek gemaakt omdat ze het belangrijk vinden dat Amstelveen trots is op alle verschillende culturen in de stad en ze willen dat deze verscheidenheid aan geloven en culturen gevierd wordt. De kinderraad geeft alle bassischolen in Amstelveen het culturenkookboek cadeau.