Afgelopen weekend was het razend druk. [Pieter Rust]

Drukte verwacht bij Cherry Blossom Festival

AMSTELVEEN – Ondanks dat de bloesem in het Amstelveense kersenbloesempark over z’n top heen raakt, wordt komend weekend opnieuw flinke drukte verwacht. Zaterdag 8 april wordt het Cherry Blossom Festival gehouden.

Afgelopen weekend werd het bloesempark, in de piek van de bloei, door duizenden mensen bezocht. Volgens boswachter Pieter Rust hebben inspanningen die gedaan zijn in de voorbereiding en in de uitvoering hun nut bewezen, want alles verliep ondanks de topdrukte in goede orde.

Om de mensenmassa op te vangen werden afgelopen weekeinde verkeersregelaars ingezet. Bezoekers konden parkeren op het Land van Bosse, waarna vervolgens een looproute gevolgd kon worden. ‘Van veel bezoekers kregen de verkeersregelaars en de Boswachterij veel complimenten over het goed geregeld zijn van het geheel. Van de toiletten werd goed gebruikt gemaakt en de aanwezigheid hiervan werd eveneens zeer op prijs gesteld,’zegt Rust.

Inmiddels is de bloesem al aardig aan het uitvallen, de zogenaamde ‘bloesemsneeuw’. Het Amsterdamse bos adviseert er snel bij te zijn en doordeweeks lopend of met de fiets te komen.

Voor meer informatie over o.a. parkeren tijdens de bloeitijd zie: www.amsterdamsebos.nl/nieuws-0/2017/bloeibloesempark.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 09:47

14-jarige Amstelvener aangehouden om bankhelpdeskfraude

Amstelveen - Een 14-jarige Amstelvener is begin april aangehouden vanwege bankhelpdeskfraude. De puber werd gepakt toen hij in Hengelo bij de woning van een 79-jarig slachtoffer, zogenaamd namens de bank diens pinpas en telefoon kwam ophalen.