Het raadhuis van Amstelveen

Drukte verwacht bij verlenging paspoorten en identiteitskaarten in Amstelveen: maak tijdig afspraak

Amstelveen - Gemeente Amstelveen verwacht de komende maanden extra drukte omdat veel inwoners dit jaar hun paspoort of ID-kaart moeten verlengen en verzoekt inwoners tijdig een afspraak te maken, zodat zij tijdig weer een geldig reisdocument in bezit hebben.

De gemeente meldt dat inwoners twee maanden vooruit een afspraak kunnen inplannen. Inwoners van wie hun paspoort of identiteitskaart (ID-kaart) verloopt, hebben ook een brief van de gemeente ontvangen met het verzoek een afspraak te maken om deze te verlengen. Een nieuw reisdocument aanvragen kan alleen persoonlijk en op afspraak. Dat kan via www.amstelveen.mijnafspraakmaken.nl of bel (020) 540 49 11.

Verruimde openingstijden: dinsdagavond

Om alle aanvragers te kunnen helpen zijn de openingstijden van de Balie Documenten tijdelijk verruimd. Van 1 mei tot 16 juli is de Balie Documenten ook open op dinsdagavond.

Daarnaast is het belangrijk dat inwoners goed voorbereid naar de afspraak in het raadhuis komen. Dat maakt dat de afspraken sneller verlopen.  Verozcht wordt het huidige paspoort en/of identiteitskaart mee te nemen, samen met een recente (geschikte) kleurenpasfoto. Vijf werkdagen na een aanvraag ligt een nieuwe document klaar.

Betalen

Betalen kan met pin. Een paspoort kost € 83,85 voor volwassenen en € 63,40 voor kinderen jonger dan 18 jaar. Voor een identiteiskaart bedragen de kosten € 75,80 en € 40,90 (< 18jr).

Voor een kind dienen beide ouders (online) schriftelijk toestemming te geven voor de  aanvraag. Het kind moet aanwezig zijn bij het aanvragen en ophalen van het reisdocument. 


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer vandaag 15:01

A9 bij Amstelveen komend weekend in beide richtingen afgesloten, maar Schipholbrug-hijsklus uitgesteld

Amstelveen - De A9 bij Amstelveen is komend weekend (van vrijdag 31 mei 20.00 uur tot maandag 3 juni 05.00 uur) in beide richtingen afgesloten. In het weekend zou eigenlijk het noordelijke brugdek van de Schipholbrug worden ingehesen, maar die klus is uitgesteld door verwachte windstoten. De weekendafsluiting blijft echter in stand, omdat er nog meer werkzaamheden worden uitgevoerd.

Evenementen & Activiteiten vandaag 10:41

Maak kennis met T.A.T. Nature: kom naar de open dag op zondag 2 juni

Amstelveen / Ouderkerk - Aan de Rondehoep West in Ouderkerk aan de Amstel vind je het Mind Emptiness Center. Hier kun je terecht voor het revolutionaire programma The Alignment Technique in de natuur (T.A.T. Nature), dat jou weer helemaal terug in contact brengt met de natuur om zo innerlijke rust te ervaren.  Maris en Rik geven jou handvatten (Moves) om snel en op een unieke wijze weer tot jezelf te komen. Kom naar de gratis kennismaking op zondag 2 juni.

Algemeen gisteren 09:47

Patisserie Prenger ernstig gedupeerd door diefstal van koelbus

Amstelveen – Patisserie Prenger is ernstig gedupeerd doordat autodieven er vannacht vandoor zijn gegaan met de grote (koel-)bestelbus van het bedrijf. Eigenaar Steve Bouman is er ziek van: ‘De bus is de drijvende factor van onze onderneming. We hebben de bus hard nodig om onze bestellingen uit te kunnen rijden.'