Beeld: KPMG Lentemarathon

Duizenden lopers klaar voor KPMG Lentemarathon Amstelveen

Amstelveen - Amstelveen staat morgen, zondag 19 maart 2023, in het teken van de KPMG Lentemarathon.  Meer dan vierduizend lopers verschijnen morgen op verschillende afstanden aan de start in Stadshart Amstelveen, waar zij na een fraai parcours door Amstelveen, ook weer finishen. 

Dit jaar doen liefst 38 nationaliteiten  mee aan de KPMG Lentemarathon Amstelveen. Fans kunnen hun favoriete loper(s) op meerdere plekken langs het parcours aanmoedigen en er is op diverse plekken  muziek en entertainment. 

Fanlocaties: aanmoedigen

  • Op het Vijverplein aan de Amsterdamseweg staat een podium met muziek, dus extra leuk om de lopers hier aan te komen moedigen.
  • Golfbaan Amsteldijk en Brasserie 10 verzorgen fans deze zondag tot in de nopjes. Er valt hier bovendien goed te parkeren en de koffie staat klaar. De lopers kunnen hier een steun in de rug wel gebruiken, tijdens de laatste 10km
  • Ons Tweede Thuis Sluis-Zicht staat met een waterpost aan de Amstel voor de marathonlopers.
  • Een rondje over de atletiekbaan mag natuurlijk niet ontbreken! De hele en de halve marathonlopers worden in de watten gelegd bij AV Startbaan, met een waterpost en extra muziek om je op weg te helpen!
  • In het Oude Dorp is de Powerzone van Powerbar ingericht. De waterpost alhier geeft iedereen een welverdiende boost. Ook hier is het extra gezellig voor jouw fans om te komen kijken, met extra faciliteiten voor een kopje koffie of een borrel.
  • Op het Stadsplein (de start en finish-locatie) is het natuurlijk ook feest

Evenement voor jong en oud

De marathon is voor jong en oud. Zo is de oudste deelnemer 78 en er doen morgen maar liefst 400 kinderen mee aan de Stadshart Amstelveen Kids Run. De kinderen rennen 750 meter of 1,5 kilometer door en rond het winkelcentrum Stadshart Amstelveen. 

Aan de KPMG Lentemarathon doen ook drie scholen uit de omgeving mee en bovendien 600 bedrijfslopers. De Lentemarathon is dus een geweldige manier voor de scholen en bedrijven om teambuilding, gezondheid en sport onder hun scholieren en werknemers te bevorderen. 

Let op: hinder voor verkeer

Vanwege de Lentemarathon zijn op zondag diverse wegen en straten (tijdelijk) afgesloten. Klik hier voor meer informatie.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 14:00

Landijsbaan Amstelveen zo lek als een mandje: groot onderhoud op lange baan geschoven

Amstelveen - Het is dat er voorlopig geen vorst wordt verwacht, maar de landijsbaan aan de Noordelijke Poeloever in Amstelveen is lek en verkeert in slechte staat. De dijken rond de baan vertonen naast lekken ook verzakkingen. De baan is toe aan groot onderhoud, maar dat is door de gemeente op de lange baan geschoven. Zandzakken kunnen eventueel soelaas gaan bieden.

Sport vandaag 12:53

ARC, Okeanos en Stichting Rolstoeldansen Amstelveen genomineerden voor Vereniging van het jaar

Amstelveen - Rugbyclub ARC, roeivereniging Okeanos en Stichting Rolstoeldansen Amstelveen zijn genomineerd voor de Amstelveense Vereniging van het Jaar 2023. Vrijdag 9 februari 2024 wordt tijdens het Amstelveen Sportgala bekend gemaakt welke vereniging zich Vereniging van het Jaar 2023 mag noemen en naast eeuwige roem de wisselbeker plus een cheque ter waarde van € 2.500,- in ontvangst mag nemen.