Beeld: KPMG Lentemarathon

Duizenden lopers klaar voor KPMG Lentemarathon Amstelveen

Amstelveen - Amstelveen staat morgen, zondag 19 maart 2023, in het teken van de KPMG Lentemarathon.  Meer dan vierduizend lopers verschijnen morgen op verschillende afstanden aan de start in Stadshart Amstelveen, waar zij na een fraai parcours door Amstelveen, ook weer finishen. 

Dit jaar doen liefst 38 nationaliteiten  mee aan de KPMG Lentemarathon Amstelveen. Fans kunnen hun favoriete loper(s) op meerdere plekken langs het parcours aanmoedigen en er is op diverse plekken  muziek en entertainment. 

Fanlocaties: aanmoedigen

  • Op het Vijverplein aan de Amsterdamseweg staat een podium met muziek, dus extra leuk om de lopers hier aan te komen moedigen.
  • Golfbaan Amsteldijk en Brasserie 10 verzorgen fans deze zondag tot in de nopjes. Er valt hier bovendien goed te parkeren en de koffie staat klaar. De lopers kunnen hier een steun in de rug wel gebruiken, tijdens de laatste 10km
  • Ons Tweede Thuis Sluis-Zicht staat met een waterpost aan de Amstel voor de marathonlopers.
  • Een rondje over de atletiekbaan mag natuurlijk niet ontbreken! De hele en de halve marathonlopers worden in de watten gelegd bij AV Startbaan, met een waterpost en extra muziek om je op weg te helpen!
  • In het Oude Dorp is de Powerzone van Powerbar ingericht. De waterpost alhier geeft iedereen een welverdiende boost. Ook hier is het extra gezellig voor jouw fans om te komen kijken, met extra faciliteiten voor een kopje koffie of een borrel.
  • Op het Stadsplein (de start en finish-locatie) is het natuurlijk ook feest

Evenement voor jong en oud

De marathon is voor jong en oud. Zo is de oudste deelnemer 78 en er doen morgen maar liefst 400 kinderen mee aan de Stadshart Amstelveen Kids Run. De kinderen rennen 750 meter of 1,5 kilometer door en rond het winkelcentrum Stadshart Amstelveen. 

Aan de KPMG Lentemarathon doen ook drie scholen uit de omgeving mee en bovendien 600 bedrijfslopers. De Lentemarathon is dus een geweldige manier voor de scholen en bedrijven om teambuilding, gezondheid en sport onder hun scholieren en werknemers te bevorderen. 

Let op: hinder voor verkeer

Vanwege de Lentemarathon zijn op zondag diverse wegen en straten (tijdelijk) afgesloten. Klik hier voor meer informatie.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 17:14

'Ja-sticker' voor reclamefolders doet straks intrede in Amstelveen

Amstelveen - Als de gemeenteraad in april akkoord gaat - en dat is de verwachting - dan krijgen inwoners van Amstelveen vanaf 1 juni 2024 alleen nog reclamefolders in de bus als ze daar bewust voor kiezen door een Ja-sticker op hun brievenbus te plakken. De Nee/Ja en Nee/Nee stickers blijven ook gewoon van kracht.  

Algemeen 26 mrt. 2024 17:51

Pontjes over rivier de Amstel bij Nes en Kalfjeslaan later in de vaart

Amstelveen - De twee pontjes van Groengebied Amstelland (Smient en Fuut), die in het vaarseizoen fietsers en voetgangers over de Amstel brengen, gaan later in de vaart dan gebruikelijk door werkzaamheden aan de bruggen bij Ouderkerk aan de Amstel en Uithoorn.

Onderwijs & Educatie 26 mrt. 2024 10:52

Gezamenlijke aanleg van bloeibos bij basisschool De Bloeiwijzer

Amstelveen - Leerlingen van basisschool De Bloeiwijzer hebben samen met buurtbewoners en groenwethouder Floor Gordon onder toeziend oog van schooldirecteur Ronald Bouwman 580 bomen en struiken aangelegd in een nieuw 'Bloeibos'.