Beeld: KPMG Lentemarathon

Duizenden lopers klaar voor KPMG Lentemarathon Amstelveen

Amstelveen - Amstelveen staat morgen, zondag 19 maart 2023, in het teken van de KPMG Lentemarathon.  Meer dan vierduizend lopers verschijnen morgen op verschillende afstanden aan de start in Stadshart Amstelveen, waar zij na een fraai parcours door Amstelveen, ook weer finishen. 

Dit jaar doen liefst 38 nationaliteiten  mee aan de KPMG Lentemarathon Amstelveen. Fans kunnen hun favoriete loper(s) op meerdere plekken langs het parcours aanmoedigen en er is op diverse plekken  muziek en entertainment. 

Fanlocaties: aanmoedigen

  • Op het Vijverplein aan de Amsterdamseweg staat een podium met muziek, dus extra leuk om de lopers hier aan te komen moedigen.
  • Golfbaan Amsteldijk en Brasserie 10 verzorgen fans deze zondag tot in de nopjes. Er valt hier bovendien goed te parkeren en de koffie staat klaar. De lopers kunnen hier een steun in de rug wel gebruiken, tijdens de laatste 10km
  • Ons Tweede Thuis Sluis-Zicht staat met een waterpost aan de Amstel voor de marathonlopers.
  • Een rondje over de atletiekbaan mag natuurlijk niet ontbreken! De hele en de halve marathonlopers worden in de watten gelegd bij AV Startbaan, met een waterpost en extra muziek om je op weg te helpen!
  • In het Oude Dorp is de Powerzone van Powerbar ingericht. De waterpost alhier geeft iedereen een welverdiende boost. Ook hier is het extra gezellig voor jouw fans om te komen kijken, met extra faciliteiten voor een kopje koffie of een borrel.
  • Op het Stadsplein (de start en finish-locatie) is het natuurlijk ook feest

Evenement voor jong en oud

De marathon is voor jong en oud. Zo is de oudste deelnemer 78 en er doen morgen maar liefst 400 kinderen mee aan de Stadshart Amstelveen Kids Run. De kinderen rennen 750 meter of 1,5 kilometer door en rond het winkelcentrum Stadshart Amstelveen. 

Aan de KPMG Lentemarathon doen ook drie scholen uit de omgeving mee en bovendien 600 bedrijfslopers. De Lentemarathon is dus een geweldige manier voor de scholen en bedrijven om teambuilding, gezondheid en sport onder hun scholieren en werknemers te bevorderen. 

Let op: hinder voor verkeer

Vanwege de Lentemarathon zijn op zondag diverse wegen en straten (tijdelijk) afgesloten. Klik hier voor meer informatie.


Meer nieuws

112 vandaag 15:23

Vrouw (44) in gestolen auto rijdt in op politievoertuig maar kan niet ontsnappen

Amstelveen - Na een achtervolging door Amstelveen en Oude Meer is gisterenavond een 44-jarige automobiliste, die rondreed in een gestolen voertuig, in de boeien geslagen door de politie. Ze reed tijdens de achtervolging in op een politievoertuig, maar het lukte haar niet aan de politie te ontkomen. 

112 gisteren 17:33

Opnieuw aanrijding op Aalsmeerse 'ramprotonde'

Aalsmeer - Op de rotonde van de Burgemeester Kasteleinweg en de Dorpsstraat in Aalsmeer heeft dinsdag aan het einde van de middag opnieuw een ongeval plaatsgevonden.

Evenementen & Activiteiten gisteren 13:40

Magic Circus met Pasen in Amstelveen

Amstelveen - Het Amstelveens Paascircus komt er weer aan. Magic Circus is van 7 april (Goede Vrijdag) tot en met woensdag 12 april te bewonderen op het parkeerterrein naast De Meent.

Algemeen gisteren 13:37

Informatiemarkt duurzaamheid voor VvE’s

Amstelveen - Om Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) te ondersteunen bij het verduurzamen van hun gebouwen, organiseert de gemeente op woensdag 19 april een informatiemarkt. Er is onder meer aandacht voor het complexe besluitvormingsproces en de financieringsvraagstukken waar iedere VvE mee te maken heeft bij het verduurzamen van hun complex.

Algemeen gisteren 13:28

Amstelveen doet weer mee aan NK Tegelwippen

Amstelveen - Net als vorig jaar doet Amstelveen ook dit jaar weer mee aan de landelijke actie ‘NK Tegelwippen’. Hiermee moedigt de gemeente inwoners aan om hun tuin te vergroenen. Inwoners die hun tegels vervangen voor groen kunnen tot en met eind oktober hun oude tegels gratis laten ophalen.