Duurzame onderscheiding voor visspecialist Schilder

AMSTELVEEN - Nadat visspecialist Henry Schilder uit Amstelveen vorig jaar nog werd verkozen tot “Beste Zelfstandige Winkelier”, zijn de Volendammers dit jaar opnieuw in de prijzen gevallen. Omdat Schilder met het bakken van verse vis bijdraagt aan een beter milieu hangt er sinds kort het zogeheten “CO2-reductie certificaat” aan de muur.

De oude frituurolie van de visspecialist wordt namelijk gerecycled tot biodiesel en deze biodiesel heeft een gunstiger effect op het milieu dan fossiele brandstof. Volgens eigenaar Henry Schilder van Volendammer Visspecialist H. Schilder uit Amstelveen is innovatie de sleutel tot zijn succes: "Wij proberen al 25 jaar te innoveren. Want ook in onze branche moet je altijd alert blijven en inspelen op de wensen van de consument. Wij hebben een breed en divers assortiment en staan altijd open voor vernieuwing. Wij proberen zoveel mogelijk duurzaam en energiezuinig te werken”.

Bewuste samenwerking
Sinds de start van zijn viswinkel probeert Henry bewuste keuzes te maken. Het scheiden en recyclen van zijn afval is hier een onderdeel van. Wekelijks worden tientallen liters oude frituurolie opgehaald. Zodra de olie zijn dienst heeft bewezen en de kibbeling goudbruin heeft gebakken, krijgt het een tweede leven. Schilder’s frituurolie wordt namelijk door het recyclingbedrijf Rotie opgehaald en gerecycled tot tweede generatie biodiesel. "Ik kan mij nog herinneren dat de heren van Rotie 25 jaar geleden voor het eerst onze oude olie kwamen ophalen bij onze toenmalige vestiging in de supermarkt van Bovenkerk/Amstelveen. Het is toch prachtig dat tegenwoordig auto’s kunnen rijden op onze oude olie?”.

Biodiesel
Biodiesel kan niet direct bij het tankstation getankt worden, maar wordt toegevoegd aan de diesel die dagelijks wordt getankt. Dat is een goede ontwikkeling, want het gebruik van biodiesel verlaagt de CO2-uitstoot tot meer dan 85% ten opzichte van fossiele brandstof. Daarnaast biedt biodiesel een oplossing voor het opraken van de fossiele brandstoffen. Met het bakken van kibbeling bijdragen aan een beter milieu? Tegenwoordig is het mogelijk.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 08:00

In één oogopslag alle preventieve jeugdhulp

Amstelveen - Woensdagavond 19 juni overhandigden wethouders Jeugd Frank Berkhout (Amstelveen) en Bart Kabout (Aalsmeer) een folder met al het aanbod van preventieve jeugdhulp aan de Huisartsen Coöperatie Amstelland. Ouders, jongeren, huisartsen, scholen en hulpverleners zien in het overzicht welke laagdrempelige en vaak gratis hulp er in de gemeenten beschikbaar is.

Algemeen vandaag 07:27

D66 wil bijsturing op groenambities Amstelveen

Amstelveen - Ruimte is schaars in Amstelveen en er moeten vaak keuzes worden gemaakt tussen zaken zoals woningen, wegen en groen. D66 wil dat groen niet een restpost wordt omdat het ondergeschikt is aan andere ruimtelijke prioriteiten.

Sport gisteren 15:56

Spectaculair topbeachvolleybal in Stadshart: Amstelveense Benthe strijdt mee om titel Queen of the Court

Amstelveen - Het Stadsplein in Stadshart Amstelveen is deze weken omgetoverd tot zandparadijs en dit weekend staat het spectaculaire eredivisie beachvolleybaltoernooi Betcity Queen & King of The Court op het programma. De Amstelveense Benthe Essink is samen met haar partner Lieke Gijsen een van de deelnemers aan dit sterk aan populariteit winnende eredivisie-toernooi en hoopt in haar eigen woonplaats natuurlijk Queen of the Court te worden.

Algemeen gisteren 13:23

Kinderraad viert verschillende culturen met culturenkookboek

Amstelveen - Op woensdag 19 juni overhandigde de kinderraad van Amstelveen het door hen zelf gemaakte culturen kookboek aan wethouder diversiteit Floor Gordon. De kinderraad heeft dit kookboek gemaakt omdat ze het belangrijk vinden dat Amstelveen trots is op alle verschillende culturen in de stad en ze willen dat deze verscheidenheid aan geloven en culturen gevierd wordt. De kinderraad geeft alle bassischolen in Amstelveen het culturenkookboek cadeau.