E-coli bacterie aangetroffen in Bosbaan

E-coli bacterie aangetroffen in Bosbaan Foto: GoogleMaps

Amstelveenz - De E.coli-bacterie is aangetroffen in het water van de Bosbaan.


- Lees verder onder deze advertentie -

Op de site van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) valt te lezen dat de E-coli (Escherichia coli) een darmbacterie is die bij mensen en warmbloedige dieren voorkomt. Hoewel E. coli Escherichia coli onder normale omstandigheden geen ziekte veroorzaakt bij de mens, is het de meest voorkomende verwekker van urineweginfecties. Bepaalde varianten kunnen ook maagdarmklachten veroorzaken, met soms ernstige bijkomende ziekteverschijnselen. 

De Bosbaan is een topsportlocatie voor de roei- en kanosport en het is ook een geliefde visplek onder hengelaars. Het is geen officiële zwemlocatie, maar enkele keren per jaar wordt er wel een open water zwemwedstrijd georganiseerd.

Het Amsterdamse Bos heeft de organisatoren van zwemwedstrijden op de Bosbaan geadviseerd de Open Water Zwemwedstrijd op 17 augustus niet te laten doorgaan.

De Boswinkel geeft voorlopig geen nieuwe toestemmingen om in de Bosbaan te vissen. De sportvisserij is via de koepelvereniging op de hoogte gebracht van de aanwezigheid van de bacterie. De Bosorganisatie houdt de komende periode de kwaliteit van het water in de gaten en meldt wanneer de waarden weer binnen de norm zijn.

 


Reacties