E-waste Race: schoolklassen zamelen zoveel mogelijk elektronisch afval in

Amstelveen - Zes basisschoolgroepen uit Amstelveen doen dit jaar weer mee aan de E-waste Race. De deelnemende klassen gaan bijna vier weken lang zoveel mogelijk klein elektronisch afval of E-waste inzamelen zodat dit hergebruikt of gerecycled kan worden. De organisatie E-waste Race verzorgt verschillende lessen voor de kinderen. 

E-waste ophalen

Omwonenden van de deelnemende scholen De Pionier, De Zwaluw, International School of Amsterdam, Florencius, Kindercampus King en de Willem Alexanderschool kunnen van maandag 16 mei tot donderdag 9 juni 10.00 uur gratis hun klein elektronisch afval thuis door de leerlingen laten ophalen. Aanmelden kan op www.ewasterace.nl.

Kapotte keukenmachine

E-waste is bijvoorbeeld een kapotte keukenmachine, een oud toetsenbord of een defecte smartphone, maar ook oude of kapotte kabels en adapters. Inktcartridges en batterijen vallen niet onder E-waste. De kinderen krijgen punten voor het ingezamelde elektronisch afval en de school met de meeste punten wint een geheel verzorgd schoolreisje.

Consuminderen

Wethouder Floor Gordon (afvalbeheer, duurzaamheid en natuur- en milieueducatie): 'Tijdens de E-waste Race leren kinderen op een leerzame en interactieve manier over onderwerpen als consuminderen en recyclen. Door afgedankte elektrische en elektronisch apparaten in te zamelen en apart te houden van het restafval kunnen bruikbare materialen weer worden hergebruikt. In 2021 zamelde deelnemende teams in Amstelveen maar liefst 4.461 stuks elektronisch afval in, een geweldig resultaat. Ik hoop dat iedereen mee wil helpen dit jaar nóg meer in te zamelen.'


Meer nieuws

Algemeen gisteren 13:29

Tweede verdachte vast in mysterieuze zaak rond doodgeschoten pakketbezorger (23) Amstelveen

Amstelveen - In het onderzoek naar de gewelddadige dood van een 23-jarige Amstelvener heeft de recherche een tweede verdachte aangehouden. Het gaat om een 71-jarige man met zowel de Israëlische als de Poolse nationaliteit. Eerder dit jaar, in april, werd in Duitsland ook al een 72-jarige man aangehouden met de Israëlische en de Litouwse nationaliteit.  

112 gisteren 09:03

Bouwmaterialen Uithoornlijn in vlammen op

Uithoorn – In Uithoorn  zijn bij een brand in de vroege ochtend van dinsdag op woensdag diverse bouwmaterialen ten behoeve van de aanleg van de nieuwe Uithoornlijn in vlammen opgegaan.