Een klassieke horecaman is niet meer: Kees Selderijk (Silversant) overleden

Amstelveen - Kees Selderijk, jarenlang eigenaar van - en onlosmakelijk verbonden met - het beroemde eetcafé Silversant in Bovenkerk, is overleden. Dat meldt het Bovenkerkse eetcafé vanmiddag op social media.

Selderijk was een echte klassieke horecaman van de oude stempel: een noeste harde werker bij wie je de gunfactor simpelweg moest verdienen als gast. Hij liep jarenlang het vuur uit z'n sloffen om (samen met Gerrit) Silversant uit te laten groeien tot een van de bekendste en beste eetcafé's van Amstelveen en de regio, waar je maar al te graag in de rij stond (en staat) voor een tafeltje.

Geschrokken reacties

Hoewel hij al enige tijd met pensioen was en de zaak aan zijn kinderen had overgedragen, was hij nog veelvuldig in de zaak  te vinden. Zijn overlijden zorgt voor geschrokken reacties in Amstelveen. Op de Facebook-pagina van Silversant stromen de condeolances binnen.

Groot gemis

Ook bij collega-horeca-ondernemers in Amstelveen komt het nieuws hard aan. Jaap Buijs van café The Pub is geschrokken van het nieuws en noemt het een groot gemis: 'Een echte Amstelveense horecaman is niet meer. Silversant is met Kees van een klein, bijna nietszeggend tentje uitgeroeid tot een groot horecabedrijf met enorme naamsbekendheid. Iedere Amstelvener heeft wel eens een sateetje bij hem gegeten. Ik wens famile en naasten heel veel sterkte met het verlies.'

Wereldtent

Joop Bohlmeijer (oud-eigenaar café 1890) schrok enorm van het bericht en kon het nauwelijks geloven. 'Kees is een generatiegenoot en ik kende hem goed. Hij was een klassieke uitbater van wie je er niet veel meer tegenkomt. Hij kon boers overkomen, maar dat werkte als een tierelier. Die zaak zit altijd ramvol en er werken nog steeds echte mannen en vrouwen die van aanpakken weten. Hij heeft van Silversant een wereldtent gemaakt. Het is moeilijk te bevatten dat hij er niet meer is.'

Ook Michel Becker (voormalig voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Horecabond afdeling Amstelland) noemt het een groot verlies. 'Een klassieke horecaman die ook zeker een betrokken ondernemer was. Hij had de zaken altijd goed op orde en de zaak zag er altijd pico bello uit, de menukaart was goed en ook was hij sociaal-maatschappelijk betrokken met sponsoring. Een groot gemis.'

Selderijk overleed in de nacht van 15 op 16 juli op 65-jarige leeftijd op zijn vakantieadres in Portugal.

 

 


Meer nieuws

Algemeen vandaag 11:08

Aanleg glasvezelnetwerk Amstelveen start in september

Amstelveen – KPN start in september 2021 met de uitrol van een nieuw glasvezelnetwerk in Amstelveen, twee maanden later dan aanvankelijk werd aangekondigd. De wijk Bankras-Kostverloren is als eerste aan de beurt.

112 29 jul. 2021 21:40

Blikschade bij botsing Oranjebaan

Amstelveen - Op de kruising van de Oranjebaan met de Burgemeester Boersweg in Amstelveen heeft donderdagavond een botsing plaastgevonden tussen een auto en een bestelbus.