't Jagershuis aan de Amstelzijde in Amstelveen

‘Een overwinning voor iedereen die strijdt voor het behoud van historisch Amstelveen’

Amstelveen - Politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) noemt de recente uitspraak van de rechtbank, dat ’t Jagershuis in Amstelveen Rijksmonument blijft, ‘een overwinning voor iedereen die strijdt voor het behoud van historisch Amstelveen’.

‘Al het werk is niet voor niets geweest’, stelt bbA-raadslid Jacqueline Solleveld, die namens haar partij actie voerde voor het behoud van ‘t Jagershuis. ‘Samen met D66 had bbA er bij de gemeente Amstelveen op aangedrongen alles in het werk te stellen ’t Jagershuis te behouden.’

Fantastisch nieuws

BbA toont zich in een persbericht zeer verheugd over de uitspraak die de rechter op donderdag 9 augustus 2018 deed. ‘Fantastisch nieuws’, zegt Solleveld, nadat de  rechtbank bepaalde dat de minister in 2015  ‘t Jagershuis niet uit het rijksmonumentenregister had mogen schrappen.

Ontwikkelingen

BbA zegt de verdere ontwikkelingen rondom ’t Jagershuis nauwgezet te blijven volgen zodat ook dit cultureel erfgoed voor Amstelveen behouden blijft.


Meer nieuws

112 vandaag 13:34

12-jarig meisje vermist in Amstelveen

AMSTELVEEN - De 12-jarige Katja uit Amstelveen wordt sinds 2 juli vermist. Het meisje werd voor het laatst gezien in de omgeving van de Talmastraat. De politie vraagt mensen die informatie hebben over de vermissing te bellen naar 112. 

Politiek vandaag 13:11

D66 wil meer doen voor Amstelveners zonder baan

Amstelveen - Mensen die niet vanzelfsprekend zelf een baan kunnen vinden worden hard geraakt door de corona crisis. D66 wil de kansen op betaald werk voor deze mensen vergroten. De democraten willen het werk-en re-integratiebedrijf van de gemeente – AM Match – meer gebruiken als banenmotor om dit voor elkaar te krijgen. Hun voorstel hierover is op 1 juli door de gemeenteraad aanvaard. 

Sport vandaag 11:23

Amstelveense binnensport weer van start

Amstelveen - Wethouder Rob Ellermeijer bracht woensdag 1 juli een bezoek aan de eerste trainingen van basketbalvereniging MBCA om te vieren dat de Amstelveense binnensport weer is gestart. “Het is een belangrijke dag voor de sport. Eindelijk kunnen we ook weer binnen aan de slag.”

Algemeen vandaag 10:47

Zuid- Afrikaanse bestseller auteur Deon Meyer

Amstelveen - In de rubriek ‘Libris Venstra onbegrensd’ nodigen we internationale Amstelveners uit bij Boekhandel Libris Venstra aan het Stadsplein. Omringd door duizenden boeken praten we met hen over hun leven in Amstelveen, hun land van herkomst en over hun favoriete boek. De Zuid-Afrikaanse Arne Lewis vertelt in deze editie over het boek ’13 uur’ van Deon Meyer.