Ruud Kootker (bbA)

‘Een stad zonder bloeiende horeca verliest haar glans en uitstraling’

Amstelveen - De politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) begrijpt heel goed dat de Amstelveense horeca-ondernemers actie ondernemen en komende maandag op het Stadsplein een brandbrief gaan overhandigen aan het College van B en W. 

‘Iedereen kan bedenken hoe groot de problemen voor deze ondernemers zijn geworden’, zegt bbA-fractievoorzitter Ruud Kootker. ‘Zonder steun zullen veel horeca-ondernemingen het niet overleven en laten we daar duidelijk over zijn: een stad zonder bloeiende horeca verliest haar glans en uitstraling. Kortom, we moeten alles uit de kast trekken om de noden van de ondernemers, en hun werknemers niet te vergeten, te verlichten.’

Oproep: gebruik afhaal- en bezorgdiensten

BbA roept dan ook iedereen in Amstelveen op massaal gebruik te maken van de afhaal – en bezorgdiensten van de Amstelveense horeca. Kootker: ‘Ik weet dat hiermee de kosten niet worden gedekt. Maar het is ook een symbolische en morele steun voor de horeca. Elk steuntje in de rug zal de horeca -mensen goed doen.’

Nijpend

De Amstelveense Horeca maakte gisteren bekend maandag 2 november 2020 om 11.00 uur een brandbrief aan de burgemeester en wethouders te overhandigen met daarin een aantal wensen. Burgerbelangen Amstelveen (bbA) begrijpt dat de problemen voor de horeca zo nijpend zijn geworden dat men de gemeente om hulp vraagt.


Meer nieuws

112 vandaag 19:51

Overval op supermarkt Lindenlaan Amstelveen

Amstelveen - Aan de Lindenlaan in Amstelveen Zuid is maandagavond even voor 19.30 uur een supermarkt overvallen. Daarbij is gedreigd met een wapen; een onbekend geldbedrag is buitgemaakt.

Politiek vandaag 10:07

Burgerbelangen Amstelveen: biedt RTVA reële kans, pak uitgestoken hand aan

Amstelveen – Nu de lokale omroep RTVA tot 2024 de uitzendlicentie heeft gekregen van het Commissariaat voor de Media, vindt de lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) dat de gemeente er voor moet zorgen dat RTVA op basis van een reëel subsidiebedrag haar werkzaamheden kan hervatten en dat de hand die de omroep nu heeft uitgestoken aangepakt moet worden.