Davey Photography, Davey Baas
112

Eén verdachte aangehouden in Amstelveense ontvoeringszaak

AMSTELVEEN - In de nacht van donderdag op vrijdag 10 maart is door een arrestatieteam, een 29-jarige man in Leiderdorp aangehouden, zo laat de politie weten. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij de ontvoering van een Rotterdammer die donderdagmiddag plaats vond in Amstelveen op het parkeerterrein bij Health City aan de Van der Hooplaan.

De verdachte is een bekende van de politie. Het onderzoek is nog in volle gang en er wordt nog gezocht naar de overige verdachten. Meer informatie wordt er op dit moment niet verstrekt.

Ontvoering
Donderdagmiddag 9 maart rond 17.15 uur zagen omstanders hoe op de Van Der Hooplaan in Amstelveen meerdere gemaskerde mannen een man met geweld uit zijn auto trokken. De man werd onder dwang in een andere auto geduwd. Vervolgens reed de auto met hoge snelheid weg.

Rond 21.30 uur werd het slachtoffer door een omstander op straat aangetroffen in de provincie Zuid-Holland. Deze persoon alarmeerde direct de politie. De man, een Rotterdammer, is een bekende van de politie. Hij bleek gewond en moest medisch worden behandeld. 




Meer nieuws

Sport vandaag 14:36

Dutch Para Dance van start in De Meerkamp

Amstelveen - Het internationale Dutch Para Dance Event, het grootste rolstoeldansevenement ter wereld, met deelnemers uit tientallen landen is vandaag officieel van start gegaan in De Meerkamp in Amstelveen. 

112 gisteren 13:49

Grote politie-inzet in centrum Amstelveen: verdachte situatie in bus

Amstelveen - De politie heeft donderdagmiddag delen van het centrum van Amstelveen afgezet en is met veel eenheden ter plaatse gekomen in de omgeving van het busstation (Meander) vanwege een verdachte situatie in een bus. Er was een melding binnengekomen dat een passagier, die zich apart gedroeg, een verdacht pakketje bij zich zou hebben.