Een vliegende start voor Bistro B

Amstelveen - In september 2020 opende Bistro B haar deuren in het Oude Dorp van Amstelveen. Het was er al snel druk en de gasten genoten zichtbaar van de gezellige en ongedwongen sfeer. ‘Dit komt mede door de informele bediening’, vertelt eigenaresse Ellen Boon. Volgens haar maken de heerlijke gerechten van haar partner Paul elke avond weer tot een groot succes. ‘Het was echt een vliegende start.’

‘Toen we in september 2020 enthousiast de bistro openden, volgde helaas al snel in oktober een lockdown. Toch kijken we met een goed gevoel terug op onze eerste periode’, vertelt Ellen. ‘We vonden echt onze plek in het Oude Dorp dat ontzettend positief is ingesteld.’ De gesprekken die ze voerde met collega ondernemers evenals de initiatieven die werden aangegaan, hebben de eigenaren van Bistro B goed gedaan. ‘Inmiddels zit de vaart er weer goed in en zijn we enorm blij met het mooie, vergrote terras met heaters’, zegt Ellen trots.

Bistro gerechten met een twist
Bistro B is de ideale plek voor een gezellige avond uiteten. ‘De menukaart, met regelmatig een seizoensgebonden special, bestaat uit herkenbare bistro gerechten met een twist’, vertelt Ellen. ‘Simpel en eerlijk.’ Een uitgebreide borrelkaart mag natuurlijk niet ontbreken, want ook voor een lekker glas wijn of biertje van de tap bent u van harte welkom. ‘De wijnkaart bevat Franse, Spaanse en Italiaanse wijnen. In onze voorraad(koel)kast hebben we mooie speciale wijnen staan. Tijdens onze zomervakantie hebben we onder andere langs de Moezel gewandeld en een voorraad Elbling meegenomen. Een bijzondere wijn of een wijn met een verhaal? Vraag er naar. Wij gaan geen uitdaging uit de weg”, aldus Ellen. Bovendien is er, buiten de kaart om, altijd wat speciaals te vinden. Dit geldt voor zowel het eten als de drankjes.

‘De ontspanning die mensen ervaren na de eerste slok van hun aperitief, het geluid van gelach aan de tafels, de aanblik van mensen die van het gerecht genieten, is waar we het voor doen’, zegt Ellen tot slot.

Iets te vieren?
De bistro is een zeer geschikte locatie voor het houden van besloten feesten en borrels. Vieren van verjaardagen, jubilea of netwerkbijeenkomsten, nagenoeg alles is mogelijk in overleg met Paul of Ellen.

 

Bistro B | Dorpsstraat 90 1182 JH Amstelveen | Tel: 020 822 6756 | www.bistrob.nl


Meer nieuws

Algemeen gisteren 15:34

Meer dan helft dodelijke verkeersslachtoffers in Noord-Holland (87) reed op de fiets

Amstelveen - In de provincie Noord-Holland waren in 2023 87 dodelijke verkeersslachtoffers te betreuren. Meer dan de helft van de verkeersslachtoffers in de provincie reed op de fiets. De provincie wil het aantal slachtoffers terugdringen door zich op basis van data te richten op locaties en doelgroepen waar het risico op een ongeval met letsel het grootst is.

Algemeen gisteren 10:39

Politie met Mobiel Media Lab & Veiligheidskraam naar Stadsplein Amstelveen

Amstelveen – Politie en gemeente geven op vrijdag 19 april en zaterdag 20 april 2024 op het Stadsplein voorlichting over veiligheid. Vrijdag kunnen inwoners terecht bij een informatiekraam op de weekmarkt en zaterdag komt het Mobiel Media Lab van de politie naar het Stadsplein.

Wonen gisteren 09:55

Gemeenteraad mag zich gaan buigen over eerste fase nieuwbouwplan Allemankwartier

Amstelveen – De gemeenteraad mag zich binnenkort gaan buigen over het plan om 33 woningen te bouwen aan het Oostelijk Halfrond, naast basisschool De Bloeiwijzer. Ook de realisatie van een nieuw multifunctioneel gebouw dat dienst zal doen al wijkcentrum én medisch centrum (inclusief apotheek) staat op de agenda.